Interieur

5 tips voor instant succes bij online interieurshopping!

online interieurshopping

Hoera voor het internet! Het is het ideale vertrekpunt om je interieur een nieuwe look te geven. Aan inspiratie geen tekort (kijk maar eens rond op onze site).Maar je kan ook een virtueel bezoekje brengen aan tal van leuke webshops, tweedehandssites en pop-up shops. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw online shoppingverhaal een absoluut succes wordt?

Op het internet vind je een schat aan meubels, accessoires, decoratie, verlichting, etc. Soms vind je er zelfs unieke items die je wellicht nooit zal terugvinden in een fysieke winkel. Het verbaast ons dan ook niet dat de online aankopen ieder jaar exponentieel toenemen. Jammer genoeg gebeurt het wel eens dat er miskopen tussen zitten. En hoewel de meeste shops een goede retour policy hebben, blijkt het in werkelijkheid geen sinecure om bijvoorbeeld een zetel terug te sturen. Zeker niet wanneer je deze tweedehands gekocht hebt.

We verzamelden daarom enkele praktische tips en tricks om miskopen naar het verleden te verbannen!

Meten is weten

Het klinkt logisch maar soms ben je zo onder de indruk van wat er op je beeldscherm staat te pronken dat je de afmetingen vergeet te checken. Noteer de afmetingen en kijk of die zetel, dat tapijt of die lamp wel in je interieur past. Is er voldoende ruimte? Kloppen de verhoudingen? Geraakt die zetel wel door de deur?

Spullen terugsturen

Iets waar we pas aan denken als het te laat is. Vooraleer je op de ‘koop nu’-knop drukt, moet je nagaan wat de voorwaarden zijn om iets terug te sturen. Kan je zomaar spullen terugsturen? Komt er een extra kost bij zien als het over grote voorwerpen gaat? En wanneer krijg je je geld terug?

Verzendopties

Hierbij gaat het vaak om de kleine lettertjes maar je moet je er natuurlijk wel van bewust zijn hoe je spullen geleverd zullen worden. Worden ze thuis geleverd of op een centraal afhaalpunt? Wordt die boxspring in één stuk geleverd of in kleine, makkelijk draagbare pakketjes? En wat als je op een appartement woont? Dragen de koeriers je spullen dan naar boven? De kans is groot dat je hiervoor meer moet betalen maar het bespaart je natuurlijk wel een hoop moeite en zweet.

Kortingsacties

Houd je ogen open voor speciale acties. Er bestaan heel wat shops die dezelfde producten aanbieden en om met elkaar te concurreren, organiseren ze regelmatig diverse acties: 2 + 1, tijdelijke kortingsacties, gratis verzendkosten, … Aan jou om op zoek te gaan naar en te genieten van de meest aantrekkelijke actie. Een voorbeeld van een handige website met kortingen is Tagcity.be.

Vergelijken maar!

Dit ligt in het verlengde van de vorige tip. Koop niet op de eerste, de beste site die je tegenkomt. Heb je iets gevonden dat je absoluut wilt? Geef dan de productnaam in op Google en kijk rond waar je het beste koopje kan doen. In sommige gevallen zie je dit meteen al in de zoekresultaten bij de Google Shopping-zoekresultaten. In andere gevallen zal je al wat dieper moeten graven maar vaak loont het om te vergelijken.

Kijk wel naar het totaalpakket: aankoopprijs + verzend- en leverkosten. Sommige shops bieden hun producten goedkoper aan maar rekenen dan wel meer extra kosten aan. Goed vergelijken is dus de boodschap!

Op zoek naar leuke adresjes? Ontdek dan onze lijst met meubel, decoratie en design webshops.

24/07/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 redenen waarom je niet zonder tuinhuis kan
Volgende artikel
Een houten vloer in de badkamer: een perfect match of niet?