Interieur

5 tips om jouw droominterieur te realiseren

woonkamer betonlook

Een droominterieur is voor iedereen anders. Misschien droom jij van een stoer, robuust industrieel interieur. Terwijl jouw beste vriendin een strak minimalistische stijl veel mooier vindt. Welk interieur jij ook het mooiste vindt: met déze tips kun je dat droominterieur ook echt realiseren!

1.       Maak moodboards

Ga jij ook wel eens op zoek naar inspiratie voor je droominterieur? Slim idee! Maar waar hou je al die ideetjes bij? In een moodboard, natuurlijk! Het is de plek waar je allerlei plaatjes die jij mooi vindt kan bewaren. Zoals die ene leuke roze bank, of dat mooie houten tafeltje. Verzamel foto’s, afbeeldingen en kleuren online of maak een fysiek scrapbook.

2. Gebruik interieur-apps

Er zijn heel wat apps die kunnen helpen bij het inrichten van je huis. Zo heb je apps die je helpen om mooie kleuren te kiezen voor je muren en plafond. Andere apps laten je leuke meubels en wanddecoraties kiezen en de indeling van de ruimte bepalen. Het is natuurlijk niet bindend, maar het geeft je wel een goed idee van wat je precies wilt.

droominterieur ontwerpen

3. Bepaal je budget

Je droominterieur kan je een flinke duit kosten. Je budget te bepalen doe je dus best voordat je begint. Anders kan je voor onaangename verrassingen komen te staan. Gaat het om een heuse renovatie? Dan kan je hiervoor een lening aanvragen. Geld lenen vergelijken doe je best via één praktische overzichtspagina. Je kunt dan meteen zien hoeveel het lenen kost bij verschillende aanbieders.

4. Werk in de juiste volgorde

living scandinavische stijl

Heel veel mensen denken dat je begint met het schilderen van muren en plafond. Maar dat klopt niet helemaal. Het is meestal veel praktischer om te beginnen met de grootste meubels, zoals de bank en de eethoek. Pas daarna kies je de kleur voor de muren. Het is immers veel makkelijker om de kleur van de muur aan te passen dan om de kleur van de meubels te veranderen.

5. Durf te doen

zithoek met boekenkast

Je mag best dromen van dingen die niet realistisch zijn. Maar het is nog beter om te dromen van dingen je wél zou kunnen verwezenlijken binnen je budget. Dat vergt soms enige creativiteit: oude meubels opknappen, een gewaagde nieuwe indeling proberen of zelf decoraties maken kunnen je interieur he. Je droominterieur hoeft dus niet altijd duur te zijn!

Tip: van je bureau een inspirerende werkplek maken doe je zo!j

26/02/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een lichtslinger buiten: zo zorg je 4x voor extra sfeer!
Volgende artikel
5x badkamertrends in 2019