Interieur

5 tips om de babykamer in te richten als een pro

Zeg maar dag tegen de traditionele roze of blauwe babykamer. Met deze tips pak je het totaal anders aan, en je zult versteld staan van het hippe resultaat!

1.      Werk met zachte stoffen

Een sneeuwwit schapenvelletje past nergens zo goed als in een schattige babykamer. Drapeer het over de fauteuil bij het raam of leg het op de grond als tapijt, en geniet van de ‘soft touch’ telkens wanneer je er blootsvoets over wandelt omdat babylief liever in je armen gewiegd wordt dan in zijn bedje.

2.      Babykamer inrichten met muurstickers

Muurstickers bieden je de vrijheid om de babykamer tijdelijk een extra persoonlijke toets te geven. Het grote voordeel van deze stickers is namelijk dat je ze makkelijk kunt verwijderen. Dat kan van pas komen wanneer je baby een kleuter met een eigen willetje geworden is en hij de kamer liever voorziet van een ‘Cars’-poster dan van roze bloemen op de muur.

3.      Geometrische patronen in de babykamer

Geometrische patronen associeer je misschien eerder met een strakke designwoonkamer dan een ‘zachte’ babykamer. Toch staan ze ook hier best hun mannetje, als je ze combineert met vrolijke kleuren bijvoorbeeld. Wat let je om bijvoorbeeld een van de witte muren te voorzien van enkele brede, diagonale arceerlijnen in feloranje? Iets voor de durvers.babykamer inrichten

4.      Vergeet de fauteuil niet!

Bedenk dat niet alleen je baby maar ook jijzelf heel wat tijd in de babykamer zult doorbrengen – zeker tijdens de eerste maanden. Plaats daarom zeker een comfortabele fauteuil in de babykamer, waarin je je met je baby kunt nestelen wanneer het tijd is voor de zoveelste voeding van de dag … of nacht. Een bijhorende poef mag uiteraard niet ontbreken. Omhoog met die voetjes!babykamer inrichten

5.      Babykamer inrichten met 2 trendkleuren

De clichékleuren voor de babykamer kun je makkelijk vermijden door je te verdiepen in de trendkleuren van het seizoen. Kies er vervolgens twee uit die je mooi met elkaar kunt combineren en voilà: ziedaar de hippe babykamer van vandaag. In 2017 ga je dus voor mintgroen in plaats van pastelblauw, en voor paars in plaats van pastelroze.

23/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Haal bergen inspiratie uit deze woonmagazines
Volgende artikel
Tips en tricks voor een goed verluchte woning