Interieur

5 redenen om te kiezen voor een interieurarchitect

interieurarchitect bekijkt materialen en tekent interieur

Is je interieur wel aan een opfrissing toe? Heb je net een huis gebouwd en moet dat nog ingekleed worden? Of is het net je eigen zaak die wel een uniek interieur kan gebruiken? Aarzel dan niet om een interieurarchitect in te schakelen die jou komt helpen! Hier vind je alvast 5 redenen waarom een binnenhuisarchitect een goed idee is.

1. Van idee naar realiteit dankzij een interieurarchitect

Of je nu al perfect weet wat je wilt of nog geen flauw idee hebt waar te beginnen: een interieurarchitect helpt je om een idee of concept om te zetten naar de werkelijkheid. Dankzij een verkennend gesprek tussen jullie beide, weet de interieurontwerper wat jouw stijl is en wat je precies verwacht. Zeker als je op voorhand ook nog eens een inspirerend Pinterestbord hebt gemaakt waarop de architect zich kan baseren, kan het niet fout gaan!

3D afbeelding: van getekende naar echte keuken, overgang
Een interieurarchitect weet perfect hoe hij verschillende ideeën moet samengieten en transformeren naar een prachtig interieur.

Na jullie verkennende gesprek ontwerpt je binnenhuisarchitect een interieur in jouw stijl: de voornaamste materialen en technieken worden met de beste meubelen en kleuren gematcht. Van dat ontwerp maakt hij 3D-beelden, zodat jij alles perfect voor je ziet. Nog opmerkingen of verander je nog graag iets? Dan is dat nog perfect mogelijk!

2. Weg met die stress

De juiste aannemers contacteren, eventuele problemen en moeilijkheden oplossen, alles op tijd afkrijgen … bij een verbouwing komt veel kijken. En dat brengt stress met zich mee! Haal die druk van je schouders dankzij een binnenhuisarchitect. Die neemt graag alles van je over: van planning en coördinatie tot oplevering. Jij zakt dus heerlijk onderuit en moet je over niets nog zorgen maken.

interieurontwerper tekent interieur
Een interieurontwerper heeft alles onder controle, van A tot Z.

3. Het langetermijndenken van een interieurarchitect

Vermijden dat je in de toekomst onnodige kosten moet maken? Dan moet je bij je huidige verbouwing al een paar stappen verder denken! Ga je bijvoorbeeld samenwonen met je partner en hebben jullie een kinderwens? Houd daar dan nu al rekening mee. Ook waar je stopcontacten wilt, hoe het lichtplan er moet uitzien en welke kamer welke functie krijgt toegewezen, hangt niet enkel en alleen af van je huidige situatie. Een interieurarchitect denkt meteen aan de toekomst en past je woning daaraan aan.

3D beeld modern interieur
Een interieurarchitect houdt meteen rekening met al je toekomstige noden.

4. De binnenhuisarchitect is mee met de nieuwste trends

Een tijdloos interieur, maar wel een waarin je ook de nieuwste trends en stijlen terugvindt: het lijkt een onmogelijke opgave, maar voor een interieurarchitect is het zelfs vanzelfsprekend! Die volgt de laatste nieuwigheden tenslotte op de voet op. De laatste nieuwe technologie, materialen, technieken … de interieurontwerper is met alles mee. Zo blijft jouw interieur nog jaren hip.

interieurarchitect tekent 3D beeld van woning
Nieuwe materialen, technieken of kleuren in de mode? Je interieurarchitect kent ze allemaal!

5. De beste budgetbeheerder

De kosten voor je inrichting, die houd jij natuurlijk het liefst zo laag mogelijk. Je kun jij niet oneindig veel geld uitgeven. Een interieurarchitect hoeft gelukkig geen moeite te doen om het prijskaartje onder controle te houden. Hij weet perfect welke materialen binnen je budget passen, welke meubelen mogelijk zijn, hoe de ruimte ingedeeld moet worden … Het totaalplaatje (en dus de kosten) zitten te allen tijde in zijn hoofd. Bovendien zal hij ook een deel van het budget als reserve houden, moest er toch ergens iets misgaan en je moet onverwachte kosten maken.

3D interieur woonkamer
Een interieurontwerper schat op voorhand perfect in wat het project jou zal kosten. Jij hebt dus geen problemen om binnen budget te blijven!

En de prijs van de interieurvormgever zelf? Die hangt af van de persoon die je kiest: de ene designer werkt met een uurloon, de andere per vierkante meter, sommigen dan weer met een vast bedrag … Aarzel niet om bij verschillende interieurarchitecten een offerte te vragen om op die manier je keuze te maken! Snel en gemakkelijk verschillende prijsvoorstellen vergelijken? Gebruik dan de gratis offerteservice van Offrea.

25/06/2019

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Een stijlvol terras dankzij een buitentapijt: de voordelen op een rijtje
Volgende artikel
DIY: boeket bloemen maken om jouw interieur op te fleuren