Interieur

5 keer landelijk wonen in stijl

In een landelijke woning is gezelligheid troef! Het interieur wordt er bepaald door een aantal typische stijlelementen zoals tweedehands meubelen, houten vloeren, het mixen en matchen van verschillende stoffen, … Toch kun je met een landelijk interieur heel wat verschillende wegen bewandelen. Stel je graag zo veel mogelijk van je spulletjes tentoon of heb je toch liever een gestroomlijnde look? Niets moet, alles kan! Laat je inspireren door deze vijf landelijke interieurs.

1.   Zacht en neutraal

In deze woonkamer zorgen wollen, crèmekleurige dekentjes voor een zachte toets, terwijl de stenen haard, de ronde spiegel, het houten bijzettafeltje en de rieten accessoires het geheel een robuust en rustiek accent bezorgen. De moderne gordijnen met zwart-witte strepen en de zwarte accessoires op de legplanken maken van dit interieur een perfecte ‘blend’ tussen landelijk en modern.

(bron: countryliving.com

2.   Oase van licht

De bewoners van deze ruimte lieten hanggordijnen bewust achterwege om volop van de natuurlijke lichtinval te kunnen genieten. De groene stoel en groene accessoires trekken het buitengevoel door naar binnen, terwijl de crèmekleurige sofa en het beige tapijt voor een verfijnde en serene sfeer zorgen.

 (bron: homelife.com)

3. Mooier met de jaren

Dit interieur bewijst dat er in een landelijke stijl niets gaat boven de charme van tweedehands meubelen die duidelijk geschiedenis met zich meedragen. Waarom zou je je meubelen ook tot in de puntjes opknappen? Achter ieder vlekje, putje en krasje schuilt een verhaal en dat mag best gezien worden!

(bron: iantiqueonline)

4. Zonnige Provence

Dit landelijke interieur is helemaal ‘Provence meets Versailles’. Let vooral op de sierlijke houten meubelen, de gewaagde combinatie van stoffen en het perfecte evenwicht tussen levendige en neutrale kleuren.

(bron: dodecorz.com)

5. Op-en-top retro

Dit is zonder twijfel de droomkeuken bij uitstek voor iedereen met een hart voor landelijk wonen. Vooral de vervaagde kleuren en het retrogevoel van het reclamebordje voor kersen weten wij in deze keuken best te smaken!

(bron: architecturedesignblog.com)

Nog meer landelijk wonen? Neem dan een kijkje naar onze stijlgids voor landelijk wonen.

12/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een optimale binnentemperatuur dankzij een Honeywell-thermostaat
Volgende artikel
Glazen draaideuren bezorgen Antwerps herenhuis een grondige facelift