Interieur

5 interieurtrends voor houten meubelen voor 2013 en 2014

Niet alleen in het interieur zijn er trends waar te nemen, maar ook specifiek op vlak van houten meubels. Wat zijn de trends wat betreft houten meubels voor 2013 en is er ook al een trend voor 2014 gespot?

Wij namen alvast een kijkje en we hebben de leukste interieur- en meubeltrends voor 2013 & 2014 even voor je op een rijtje gezet…

Ecologische houten meubelen

In 2012 en begin 2013 was duurzaamheid de trend op het gebied van interieur. Dat is langzaam aan het verschuiven naar ecologisch. Met duurzaam bedoelen we dat iets lang mee gaat, waardoor het milieu ook minder belast wordt en waarbij aan volgende generaties wordt gedacht. Ecologisch gaat nog net een stap verder. Hierbij staat het complete ecosysteem centraal: mensen, dieren, en het milieu, maar ook de complete planeet met water, lucht en bodem.

Ecologische meubels zijn gemaakt van originele, eerlijke en onbewerkte houtsoorten. Wordt er hout gekapt, dan worden er ook weer nieuwe bomen geplant. Kies je voor ecologische meubels, kies dan ook voor ecologische accessoires, zoals gerecyclede producten en textiel van natuurlijke materialen als pure, eerlijke wol of katoen.

TV kast afgestemd op multimedia

We krijgen steeds meer multimedia. Niet alleen een televisie die op het kastje staat of de dvd-speler, maar ook de Wii, Xbox en Playstation en als het even kan ook nog een externe harde schijf. Maar de tijd dat we alle kabels rondom de TV kast zagen liggen is voorbij. Tegenwoordig moet alles netjes weggewerkt worden in en achter de TV kast. Echter is dit vaak lastiger dan je denkt, omdat de meeste standaard TV kasten maar één of hooguit twee plekken hebben voor kabels. Een TV kast op maat is daarom een must als je veel apparaten in en op de TV kast wilt plaatsen. Hierdoor kun je exact aangeven wat je wensen zijn zodat de TV kast afgestemd kan worden op jouw multimedia gebruik.

De vintagestijl in je interieur dankzij houten meubelen

Houten meubels in vintagestijl zien we ontzettend veel en deze interieur- en meubeltrend zal nog wel een tijdje doorzetten. Eerder werd er al vaak een barok buikkastje in de moderne woon- of slaapkamer geplaatst, die dan meestal een zwarte of witte verflaag kreeg. Nu zet deze stijl veel meer door en worden echte vintage meubels gebruikt zonder ze in moderne kleuren te verven of op te knappen. Houten barokstijl bijzettafeltjes of salontafels, maar ook vintage kasten uit andere tijden, zien we steeds meer terug.

Houttrends: Amerikaans notenhout

Meubels van Amerikaans notenhout komen we ook weer overal tegen. Eigenlijk zijn ze niet weg geweest, maar nu worden ze door veel interieurstylisten weer in de woonkamer geplaatst. Notenhout heeft een warme, donkerbruine kleur en Amerikaans notenhout is zelfs nog wat donkerder dan Europees notenhout. Amerikaans notenhout splintert niet, is massief en heeft een robuuste uitstraling. Solid Wood Projects is één van de bedrijven waar je meubels van notenhout op maat kan laten maken, geheel aangepast aan jouw wensen.

Interieurtrend 2014: verschillende soorten hout gecombineerd aan één tafel

In 2013 zagen we al heel vaak stoelen met verschillende kleuren stof gecombineerd worden aan één tafel. In 2014 mag het nog net wat extremer. Niet alleen verschillende kleuren, maar ook stoelen in verschillende houtsoorten mogen aan één tafel worden geschoven. Zo krijg je een  creatieve eettafel met stoelen in verschillende houtsoorten en houttinten, wat zorgt voor een speels effect. Zo maak je van je eettafel direct een gezellige en bijzondere plek.

Tweede foto afkomstig van Welke.nl

26/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je eigen blokhut bouwen in enkele stappen
Volgende artikel
Radiator verven: stappenplan