Interieur

5 handige tips voor het perfecte thuiskantoor

gezellig thuiskantoor

Ben je zelfstandige of werk je regelmatig van thuis? Of zit je gewoon vaak achter je computer om te internetten of te studeren? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een efficiënte inrichting van je thuiskantoor. Een gezonde werkomgeving thuis is immers net zo belangrijk als een gezonde werkplek bij je werkgever. Met deze tips, zorg jij voor de perfecte inrichting van jouw thuiskantoor.

1. Je bureau(stoel): het kloppend hart van jouw bedrijf

Zeker als je de hele dag zittend aan je bureau doorbrengt, is ergonomie het sleutelwoord. Laten we daarom beginnen met de plek waar je als thuiswerker veel tijd doorbrengt: je bureau en bureaustoel.

Ga allereerst voor een bureau die in de hoogte verstelbaar is: zo kan je die perfect aanpassen aan je bureaustoel. Rugklachten voorkomen doe je door een ergonomisch gevormde bureaustoel aan te schaffen. Ook een ergonomische zitbal is een goed idee: zo ben je de hele tijd onbewust bezig om in evenwicht te blijven. Dat bevordert de spieren in je rug en lendenen en zorgt voor een goede doorbloeding van je benen.

ergonomische houding bureau

Een andere manier om die doorbloeding te stimuleren is door middel van een staande bureau: het klinkt tegenstrijdig, maar juist achter je bureau is het essentieel om in beweging te blijven. Vergeet tot slot ook de accessoires niet: denk bijvoorbeeld aan een beweegbare voetensteun!

2. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Niets is zo vervelend als stapels papier of een wirwar van computerkabels op je bureau. Vind je telefoon of dat ene belangrijke papier dat je nodig hebt voor een presentatie maar eens terug in zo’n chaos. Niet erg efficiënt! Bovendien leiden al die stapels je aandacht af van je werk.

Een opgeruimde werkplek straalt rust uit waardoor je je beter kan concentreren op je werk. Bewaar je papierwerk daarom in (stelling)kasten en ruim kleine accessoires meteen op, bijvoorbeeld in een ladekastje of in speciale bakjes voor op je bureau. Kabels van je computer werk je gemakkelijk weg met hulp van kabelgoten. Zo ga je opgeruimd aan het werk!

opgeruimd thuiskantoor

3. Maak het jezelf gemakkelijk

Zo: de basis zit alvast goed. Maar wist je dat er nog meer hulpmiddelen bestaan die een gezonde en efficiënte inrichting van je thuiskantoor nog gemakkelijker maken? Denk bijvoorbeeld aan

  • Een luchtverfrisser. Je productiviteit zal gebaat zijn bij een betere luchtkwaliteit.
  • Een business trolley. Zeker wanneer je regelmatig op pad moet, heb je zo overal je mobiele kantoor bij je!
  • Een papierversnipperaar. Dit toestel is essentieel wanneer je met privacygevoelige gegevens werkt.
  • Accessoires: een klok om de tijd in de gaten te houden en een goede bureaulamp voor die donkere dagen.

4. Jouw thuiskantoor, jouw stijl

Het mooiste van een thuiskantoor is dat het jouw persoonlijke werkplek aan huis is. Die mag je dus inrichten in de stijl die jij mooi vindt! Een romantisch bloemenbehang zul je bij een bedrijf niet zo snel zien, in jouw thuiskantoor kan het wel! Kies je interieur in een stijl die jij mooi vindt, dan is het halve werk al gedaan!

17/12/2018

Vragen en opmerkingen

TV
Tim Van Beneden

Beste,

Ik heb net uw artikel gelezen over homeoffice. Het ziet er super goed en gedetailleerd uit.. Wij hebben zelf ook een webpagina gewijd aan het thema home-office. Het zou leuk zijn, mochten jullie ons erin vermelden. Ik kan jullie pagina natuurlijk ook bij ons vermelden.
https://www.schaefer-shop.be/home-office
Alvast bedankt!
Mvg,
Tim

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Met infraroodverwarming haal je de zon in huis
Volgende artikel
4X SERVETTEN VOUWEN: Verras je gasten met originele tafeldecoratie