Interieur

4 tips voor een persoonlijke touch op kot

kot persoonlijke touch

Als student kun je ervoor kiezen om veel tijd door te brengen op kot in een studentenstad. Een van de beste periodes van je leven, hoor je wel vaker, maar dan moet je je natuurlijk wel thuis kunnen voelen in een vaak klein kot. Speel vrijuit met deze 4 tips en geef je studentenkamer een persoonlijke touch!

1. Kleur je kot met een persoonlijke touch

kot persoonlijke touch accentmuur

Ben je extravert en extravagant? Of juist rustig en ingetogen? Wat je persoonlijkheid ook is, er is altijd wel een kleur of een kleurenpalet dat bij je past. Durf je een paprikaoranje accentmuur te combineren met gekke patronen of speel je liever op safe met muren in eenzelfde zachte kleur? Wie een rustige kamer wil, kan kiezen voor drie witte muren en een accentmuur. Zo lijkt je kot groter en is het toch niet klinisch wit. Als het kleurrijker mag voor jou, kun je verschillende accenten combineren, maar let wel: donkere kleuren doen de ruimte kleiner lijken!

2. Je persoonlijkheid in de spotlight

kot persoonlijke touch verlichting

Met leuke verlichting kun je al snel de uitstraling van je kot ‘tweaken’. Ga voor een moderne look met strakke ledlampjes, geef je kot wat ouderwetse klasse met een kroonluchter of ga voor een échte studeeromgeving met het indirecte licht van uplighters.

3. Koester herinneringen aan je muur

kot persoonlijke touch fotomuur

Geef al je belangrijke levensgebeurtenissen een plaatsje aan je eigen fotomuur. Een wand gevuld met foto’s geeft je kot meteen wat meer karakter en zorgt ook voor een leuk gespreksonderwerp tijdens kotfeestjes.

4. Creëer vooral je eigen stijl

kot persoonlijke touch op zoek

Modern of vintage, felle kleuren of monotoon: you’re in charge! Neem gerust de tijd om eerst op zoek te gaan naar interessante interieurs op Instagram of Pinterest. Wat je ook ziet op het internet of in interieurboekjes, in principe kun je alles zelf namaken – zolang je maar genoeg zelfvertrouwen (en een handige papa) hebt.

Voel je vooral vrij om eens iets nieuws te proberen, want eenmaal je bent afgestudeerd wordt er met gegarandeerd met een strengere blik naar je interieurinrichting gekeken!

Ben je helemaal klaar om je kot een make-over te geven, maar heb je weinig budget? Lees hier hoe je je kot kunt inrichten zonder je broek eraan te scheuren!

17/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Oog voor detail: een geschikte bedieningsplaat voor je toilet kiezen
Volgende artikel
Zwembaden in alle vormen en maten! Deze drie springen in het oog!