Interieur

4 manieren om de kattenbak te verbergen

kattenbak verbergen

Door de kattenbak op een stijlvolle manier te verbergen, houd je je interieur niet alleen proper en strak, maar kan je kat ook in alle privacy haar behoefte doen. En dat gunnen we ons lieve huisdier toch allemaal? Hier vind je alvast enkele praktische oplossingen!

1.      Een kattenbak in de kast

Een bijzonder handige en eenvoudige manier om de kattenbak te verbergen is door een gat te maken aan de zijkant van een kast en daar een kattenluikje te installeren. Als je niet wil dat het luikje zichtbaar is, zet je gewoon een mooi bankje naast de kast. Je kat loopt zo onder het bankje door naar haar kattenbak. Die lelijke bak is uit het zicht, maar wel nog altijd makkelijk bereikbaar als je hem moet verversen.

2.      Verloren ruimte onder de gootsteen

De ruimte onder je gootsteen of lavabo is vaak onbestemd: door de leidingen die er lopen is het niet de ideale opbergruimte, maar het is zonde om er niets mee te doen. Daarom is het de ideale plek om de kattenbak te verbergen. Het enige wat je moet doen is een simpel kattenluikje in de kastdeur installeren en de kattenbak in de kast zetten.

3.      Verberg je kattenbak achter een gordijntje

Als je nog ergens een klein tafeltje hebt staan, kun je dat gebruiken om een opbergruimte voor de kattenbak te knutselen. Bevestig een stijlvolle gordijn of ander stuk stof rond het tafeltje, zodat de hele ruimte eronder afgeschermd is. Je kat loopt makkelijk onder het gordijn door, maar je gasten worden niet geconfronteerd met het kattentoilet.

4.      Handig: een kattenbak in een lade

Ten slotte is ook een simpele lade geschikt om de kattenbak weg te werken. Wie een ladekast heeft staan in de garage, de berging of een andere ruimte, kan daar makkelijk een kattenluik in bouwen. Zo is het plekje voor je kat haast onzichtbaar, maar kun je wel op ieder moment vlotjes aan de kattenbak.

 

29/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Adembenemend mooi: deze koffietafelboeken moét je hebben!
Volgende artikel
Is wit dé perfecte keukenkleur?