Interieur - Keuken

4 ideeën voor een leukere keuken

Vind je je keuken een beetje saai worden, en zou je ze graag een leukere look geven? Dat kan, en moeilijk is het niet! Zelfs door slechts enkele kleine details te veranderen, kan je de look en de uitstraling van je keuken drastisch veranderen. Bekijken even wat je kan vervangen in je keuken of wat er beter kan, en ga ermee aan de slag!

Neem je kastdeuren onder handen

Je kastdeuren kunnen een goede start zijn om de look van je keuken te veranderen. Bestel nieuwe, op maat gemaakte kastdeuren in een andere kleur, of ga er met de verfborstel over. Heb je het gevoel dat je kasten te groot zijn? Nieuwe, glazen kastdeuren kunnen van je kasten een meer open look geven.

Tijd voor nieuwe gordijnen

Heb je veel ramen in je keuken? Verander de gordijnen dan eens. Elke keer als je je gordijnen verandert, krijgt je keuken weer een totaal andere uitstraling. Twee sets gordijnen in verschillende stijlen zijn voldoende om de look van je keuken regelmatig te veranderen.

Neem je stoelen en keukentafel onder handen

Niet alleen je kasten kunnen wel eens nieuwe kastdeuren of een nieuw laagje verf gebruiken. Ook je stoelen en keukentafel kan je onder handen nemen, zeker als die uit hout zijn. Een laagje verf kan een enorm effect hebben op je keuken. Als je je stoelen en/of tafel niet zo maar kan verven, dan kan je ze natuurlijk ook gewoon vervangen. Vervang oude, grauwe stoelen voor moderne, lichte stoelen.

Decoreer je keuken

Tot slot kan je ook de decoratie in je keuken onder handen nemen. Probeer daarbij ook wat te experimenteren: ga eens voor decoratie in een totaal andere stijl dan wat je gewoon bent, of kies voor exclusieve decoratie stukken. Is het resultaat niet geslaagd, dan haal je de decoratie zo weer weg!

25/03/2013

One Reply to “4 ideeën voor een leukere keuken”

Jolien
Jolien

Goede tips, bedankt ! Wij hebben onze keukenkastjes een nieuw kleurtje gegeven, prullenbak vervangen, andere kleur theedoeken en handdoeken aangeschaft en een nieuwe servies. Alles hebben we in de kleuren rood aangeschaft, ben er erg tevreden over.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Une cuisine aux couleurs printanières
Volgende artikel
Quelles sont les démarches pour changer d’adresse?