Interieur

4 details die je interieur écht compleet maken

details interieur

Je hebt het perfecte behang gevonden, al je accessoires liggen er tiptop in orde bij, de boeken in je boekenkast zijn op kleur gesorteerd… Je interieur is nu helemaal af, toch? Misschien wel, maar heb je al aan de volgende details gedacht?

1. Een beetje leven

details interieurPlanten en bloemen: ze zorgen voor leven in huis en maken een ruimte meteen gezelliger. Heb je niet zo’n groene vingers? Opteer dan voor een makkelijke plant, zoals een cactus. Of maak het jezelf nog makkelijker met een kunstmatige plant, waarmee je bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare plaats toch opfleurt. Een welgeplaatst boeketje kan ook wonderen doen. Een aantal dezelfde bloemen (zoals pioenrozen) losjes geschikt in een cilindervormige vaas; dat staat óveral mooi. Met een mix van open en gesloten knoppen creëer je een natuurlijke look.

2. Mooie verpakkingen

Je badkamermeubels kunnen nog zo mooi zijn, je hebt er niets aan als alle aandacht naar je lukrake verzameling zeepflessen gaat. Investeer in plaats daarvan in een collectie potjes, pompjes en flesjes in dezelfde stijl. Zo creëer je een luxueus hotelgevoel bij je thuis, want zelfs het allergoedkoopste merk ziet er chic uit in een mooie fles. En verpakkingen die van zichzelf al mooi zijn, kun je natuurlijk laten staan!

3. Pasta in potjes

details interieurTip 2 kun je ook in andere ruimtes van je huis toepassen. Een uniforme kruidenverzameling in de keuken, of alle pasta volgens soort geschikt in dezelfde glazen potten: zó mogen je alledaagse ingrediënten gezien worden.

4. De laatste interieurdetails: steek rommel weg

Ben je zo iemand die rommel niet eens meer ziet, als hij er maar lang genoeg ligt? Neem dan toch even de tijd om wat te stoffen en op te ruimen. Hang rondslingerende handdoeken op, steek jassen weg in de kast, en verberg je prullenbak in een keukenkastje. Plotseling oogt de kamer weer helemaal fris en nieuw.

04/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kurk als woonkamervloer: comfort én energiebesparing
Volgende artikel
Inrichten met een tapijt: zo doe je het