Interieur

4 poepsimpele tips om gelukkiger te worden in eigen huis

gelukkig worden

Hoewel je normaal gezien meer tijd op het werk doorbrengt dan thuis, wil je natuurlijk wel dat je huis een veilig en warm nest is. Niet alleen kan dat helpen als je op donkere ochtenden uit je bed moet zien te geraken; het is ook cruciaal als je ’s avonds helemaal wil ontspannen. Met deze tips haal je makkelijk meer geluk in huis – en dan hebben we het niet over die chocoladerepen die vanuit de snoefschuif naar je liggen te roepen …

Gelukkig worden van kale muren? We denken het niet …gelukkig worden

Het lijkt een open deur, maar het is verrassend hoeveel mensen niet de moeite nemen om hun interieur helemaal op hun persoonlijkheid af te stemmen. Alle excuses zijn goed: van “het is ‘maar’ een huurwoning of -appartement en ik ben niet van plan om er lang te blijven” tot “ik heb geen tijd om de hele boel te beginnen decoreren” of “ik heb er geen geld voor”.

Toch heeft je inrichting een enorme invloed op je gemoed – zelfs al ben je geen stijlexpert of heb je geen oog voor detail. Met een kale muur geconfronteerd worden telkens je ogen van het tv-toestel afdwalen, is bijvoorbeeld best deprimerend. Bovendien creëren kale muren ook een onaangename galm. Van een simpele poster tot een heuse fotomuur – een beetje inkleding doet wonderen.

Verwen jezelf met bloemen

gelukkig worden

Bloemen zijn een detail waar zowat iedereen meteen gelukkig van wordt: een leuk bosje op de eettafel en de hele woonkamer lijkt plots een pak frisser en mooier. En als je een tuin hebt, hoef je er niet eens geld voor neer te tellen (of kun je je gekochte boeket ‘pimpen’ en voller doen lijken met een paar groene takken die je gratis afsnijdt). Wie liever niet te veel moeite doet, kan de hele zwik in een grote vaas stoppen en al dat bloemengeweld bundelen, maar wie eens iets anders wil proberen, kan kriskras kleine vaasjes over zijn hele huis verspreiden – waarom zet je er bijvoorbeeld geen op het toilet? – en daar telkens één bloem in zetten.

Dek je bed elke ochtend op

gelukkig worden

Hou jij ook zo van het ‘hotelgevoel’? Je bent zeker niet de enige! Gelukkig hoef je niet op weekend te gaan om het te ervaren – je kunt het gerust thuis nabootsen door bijvoorbeeld de handdoeken in de badkamer netjes weg te leggen en je bed elke ochtend op te maken. Zo wordt je slaapkamer met een minimale inspanning een oord om zalig te relaxen in plaats van een geen chaotische plek waar je zenuwen van krijgt (net wanneer je je hebt klaargemaakt om te gaan slapen …).

Investeer in ‘ervaringen’ in plaats van in spullen

gelukkig worden

Als je een paar euro’s veil hebt en je ze in je huis wil investeren, spurt dan niet meteen naar de dichtstbijzijnde interieurzaak voor een nieuw stel kussens of een designlamp, maar investeer in zaken waarvan je samen met je huisgenoten, vrienden of familie geniet en waaraan je mooie herinneringen zult overhouden. Bijvoorbeeld: een barbecuestel, een dvd-speler voor filmavondjes of een nieuw gezelschapsspel. Wedden dat je eens zo veel plezier beleeft aan dat soort aankopen?

11/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Lifehack: deze items kun je perfect in de vaatwasser steken
Volgende artikel
Een tuinhuis plaatsen: de voornaamste aandachtspunten op een rijtje