Retro is hip! Met enkele welgekozen elementen creëer je in no-time een gezellige nostalgische sfeer. Denk maar aan de cementtegels met hun toffe motiefjes en talrijke kleuren die voor instant happiness in je interieur zorgen! Een vleugje retro toevoegen aan je inrichting zonder je broek te scheuren? Breng het verleden terug tot leven met vinyltegels met retrolook!

De cementtegel is helemaal terug van weggeweest. De prachtige klassieker maakt opnieuw zijn intrede in onze woning. Jammer genoeg zijn ze niet altijd even goedkoop. De tegeltjes worden immers ingevoerd uit landen als Portugal en Marokko – hoewel ze ook hier geproduceerd worden. Vinyltegels met retro motieven zijn dan ook een betaalbaar én onderhoudsvriendelijk alternatief. Bovendien voelt het vinyl veel warmer aan dan de koude cementtegels.

Vinyl en retro: de perfecte match voor je vloer!

Er zijn weinig materialen die zo snel op de nieuwste trends kunnen inspelen als vinyl. Het materiaal laat toe om diverse looks en stijlen na te bootsen. Een warme houtlook, authentieke natuursteen of retro motieven? Met vinyl kan het allemaal en vaak zelfs voor een fractie van de prijs. Vinyl is overal thuis, ongeacht de ruimte of interieurstijl!

Vinyl laat je bovendien toe om stijlen te mixen en matchen als een echte pro! Leg enkele vinyltegels in de inkomhal of wissel je houten vloer in de woonkamer af met een streepje retro!

retro vinyltegels vloerbekleding

Vinyl vloerbekleding doorstaat de tand des tijds

Retro is een stijl die nooit zal vergaan en ook vinyl krijg je maar moeilijk kapot. De vloer bestaat uit meerdere lagen wat een optimale duurzaamheid en levensduur garandeert. De toplaag dient als slijtlaag en is doorzichtig. Deze laag vangt alle krassen op. Daaronder zit de versterkingslaag en decoratieve laag waarop het motief of de kleur aangebracht wordt. De onderlaag biedt tot slot de nodige stevigheid en duurzaamheid.

De onderlaag wordt bovendien uitgerust met een schuimlaag. Op blote voeten rondlopen voelde nog nooit zo prettig aan! Bovendien vangt de schuimlaag ook heel wat geluid op. Je onderburen zullen je dankbaar zijn!

Vinyl heeft tot slot nog een belangrijke troef ten opzichte van cementtegels. Waar de tegeltjes enig onderhoudswerk vereisen, volstaat het om je vinylvloer regelmatig schoon te maken met een neutraal schoonmaakproduct.

Weinig moeite, veel plezier!