Nieuwe meubelen kunnen een aardige hap uit je budget nemen. Geld dat je misschien liever besteed aan een leuke vakantie of aan iets voor de kinderen of je partner. Net daarom verzamelden wij 10 voorwerpen die je kan hergebruiken als hip nachtkastje met een origineel design!

Een gezonde dosis fantasie en een oud of ongebruikt voorwerp. Meer heb je niet nodig om een design nachtkastje te maken. Misschien moet je er nog wat extra werk insteken zoals een likje verf maar dat maakt het resultaat alleen maar unieker! Het beste is nog wanneer je verschillende voorwerpen kan samenbrengen om iets totaal nieuws te creëren.

Zo kan je met enkele tafel- of stoelpoten en een oud vintage koffertje een leuk nachttafeltje maken waar je meteen ook nog wat spulletjes in kan opbergen.

diy nachttafel koffer vintage

Je kan de koffers natuurlijk ook gewoon op elkaar stapelen. Ga even langs in een kringloopwinkel in je buurt en ga aan de slag!

vintage nachttafel met koffers

Bron: Country Living

Of ga meteen voor een oude reiskoffer waar je ook je beddengoed in kan opbergen.

nachtkastje koffer

Wil je een meer speels nachtkastje? Dan heb je niet meer nodig dan een touw en een plankje om een gezellig en creatief plekje aan je bed te creëren.

schommel als nachttafel

Sommige dingen zijn al hun hele leven voorbestemd als nachtkastje. Ze weten het gewoon niet altijd. Neem nu deze trommel…

design nachtkastje trommel

Via Luke Mortimer

Vaten zijn geweldige woonaccessoires! Je kan ze pimpen of onbewerkt laten om hun authentieke en doorwinterde karakter uit te spelen.

nachtkastje vat

Vat: Casa Abril

nachtkastje met wijnvast

Wijnvat: Houzz

Ook fruitkistjes zijn zowat de goedkoopste maar meest veelzijdige woonaccessoires. Je kan ze stapelen, op hun kant draaien, er wieltjes onder zetten, ze ophangen, …

nachtkastje met fruitkistjes

via Learning, Creating, Living

Deze nachttafel werd ontworpen door de designers van MFEO maar kan je in principe ook zelf maken. Met 3 plankjes, een originele (wand)lamp en vernis kom je al een heel eind!

houten nachtkastjeorigineel houten nachtkastje

Design: Mfeo

Soms moet je het ook weer niet te ver gaan zoeken. Maak een stapel van je favoriete boeken – of boeken die je nooit leest – en klaar is kees!

nachtkastje stapel boeken

Tot slot kan je ook met ruwe bouwmaterialen een leuk hoekje creëren. Ideaal voor wie het met een kleine slaapkamer moet stellen: zet enkele cementblokken op elkaar en je hebt meteen wat ruimte voor je wekker, een glas water en je favoriete boeken.

nachtkastje maken met cementblokken

via Dwell