Inspiratie

Retro behangpapier: bangelijk behang dat je in huis moet halen!

Geel retro behangpapier in 80's interieur

Behang waar je altijd mee scoort? Dat is retro behangpapier! Leuke patronen, bloemetjes, vrolijke kleuren… je interieur is meteen opgefleurd. En nee hoor, het retro behang hoort niet alleen thuis in oude woningen: ook je moderne inrichting kan wel een vintage tintje gebruiken! Hoe je dat vintage behangpapier volledig tot zijn recht laat komen in jouw interieur, lees je hier.

Druk… maar toch rustgevend!

In vergelijking met de egale en strakke muren van moderne woningen, is retro behangpapier relatief druk. Het staat immers vol patronen: kleurrijke lijnen, grote bloemen, geometrische en abstracte vormen… om van de kleur- en vormcontrasten nog maar te zwijgen. Maar geen zorgen, dat wil helemaal niet zeggen dat retrobehang té geanimeerd is!

De vintage stijl is immers perfect te combineren met een hedendaags interieur. Hoe dan? Dankzij een accentmuur, natuurlijk! Die valt op zonder heel de kamer in te palmen. Je accentueert het best de muur achter de zetel, het bed of het bad. Zo springt het behangpapier in het oog wanneer je de ruimte binnenkomt, maar domineert het de kamer niet. Hallo, sfeer en gezelligheid!

Accentmuur in retro behangpapier aan hoofdeinde bed
Kies voor een accentmuur aan bijvoorbeeld het hoofdeinde van het bed.

Retro behangpapier voor dat extra kleurtje of patroontje

Bij retrobehang denk je waarschijnlijk meteen aan de tinten rood, oranje, lichtbruin en geel. Dat zijn dan ook de standaardkleuren. Maar er zijn genoeg andere kleuren die terugkomen in een vintage patroon. Voorbeelden zijn groen, blauw… zelfs grijstinten zijn perfect mogelijk!

Heb je een hypermoderne woning? Kies dan bijvoorbeeld voor een retro patroon in zwart-wit. Zo komt het patroon op een subtiele manier goed tot zijn recht. Of kan je woning net dat tikkeltje extra kleur gebruiken? Dan is een levendig bloemenpatroon helemaal jouw ding!

roze bloemen behangpapier accentmuur
Van felroze tot zwart-wit: in de retrostijl kan het allemaal!

Meer dan voor muren alleen

Na al die behangwerken nog wat papier over? Gooi dat niet zomaar weg! Je kunt er immers nog zo veel mee doen. Bekleed er bijvoorbeeld je nachtkastje of je trap mee: zo passen je muren perfect bij de rest van het interieur.

Of gebruik het extra behangpapier voor dat kleine accentje in je interieur. Behang bijvoorbeeld de binnenkant van je lades: dat zie je alleen maar als je de lades opent, maar het detail geeft wel een echte meerwaarde aan het interieur. Zo past alles pas écht samen!

groen retrobehang met verticale strepen in badkamer
Opgepast: een teveel aan retrobehang kan net een overkill geven!

Tip: Geen zin om helemaal zelf het oude behang te verwijderen en het nieuwe te plakken? Heb je dus nog iemand nodig die je retro papier naadloos komt behangen? Raadpleeg dan zeker de website van bouwplatform Offrea en ontvang tot wel drie offertes!

16/03/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Maak van je brievenbus het pronkstuk van de woning!
Volgende artikel
Je aquarium schoonmaken in 5 stappen: zo is het echt kinderspel