Financieel en Juridisch

Woningverzekering, speciaal voor jonge huurders

Ben je 30 of jonger en huur je een huis of een appartement? Lijken de stappen om een woningverzekering aan te gaan complex en lastig? Er bestaat een eenvoudige oplossing en dit voor amper 25 euro per maand: de nieuwe, complete Cocoon Start polis!

Woningverzekering: noodzakelijke dekking

Een brand, diefstal, waterschade,… er zijn heel wat voorvallen die jouw bezittingen schade toebrengen en jou het leven onmogelijk maken. Het is dus van kapitaal belang om jou correct te verzekeren en jezelf op die manier heel wat last te besparen.

Cocoon Start: woningverzekering voor jonge huurders

Cocoon Start is een totaalpakket van DVV verzekeringen met alle nodige verzekeringen voor huurders die 30 of jonger zijn. Het pakket bevat alle nodige verzekeringen en is zeer voordelig: het pakket kost amper 25 euro per maand. Bovendien zijn de eerste zes maanden gratis voor jongeren die net het ouderlijk huis verlaten. De oppervlakte van een gehuurd huis mag echter niet meer dan 200 vierkante meter bedragen en een appartement mag maximum 125 vierkante meter groot zijn.

Wat verzekert Cocoon Start precies?

1) Schade aan je huurwoning en aan de inhoud ten gevolge van:

Brand en aanverwante gevaren:

 • Verschroeiing, implosie en ontploffing;
 • Ontdooiing door stilstand koelinstallatie;
 • Blikseminslag;
 • Kortsluiting en oververhitting van verwarmingsketels.

Storm, hagel en druk van sneeuw en ijs;

Het barsten of breken van ruiten;

 • Ruiten, spiegels en vergelijkbare materialen;
 • Vitrokeramische kookplaten, glazen tafels;
 • LCD-, LED- en plasmaschermen.

Waterschade en schade door minerale oliën (zoals stookolie);

Natuurrampen

 • Aardbevingen, grondverschuivingen en –verzakkingen;
 • Overstroming en het overlopen van de openbare riolering.

Diefstal

 • DVV betaalt je de gestolen voorwerpen terug;
 • Daden van vandalisme en kwaad opzet zijn ook verzekerd.

2) Je aansprakelijkheid in je privéleven (of familiale verzekering);

De ruime dekkingen van de ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid privéleven’ beschermen jou en/of je gezin wanneer je een fout begaat die schade toebrengt aan iemand buiten je gezin.

3) Rechtsbijstand

DVV verdedigt jouw belangen, desnoods tot voor de rechtbank. Een concreet voorbeeld: jouw buurman heeft de gewoonte om zijn was binnen te drogen zonder voldoende te verluchten. Daardoor is het vocht in de muur gedrongen en zijn je meubels beschadigd. DVV zorgt ervoor dat de verzekeraar van je buurman de schade vergoedt.

4) Home Computer

Cocoon Start beschermt ook jouw computer, laptop, iPad, enz. tegen bepaalde risico’s, zoals een tas koffie die je omstoot over je toetsenbord.

5) Home Emergency

Dankzij Cocoon Start, kan je dag en nacht rekenen op onmiddellijke hulp bij plotse en onvoorziene noodsituaties waarbij een dringende interventie nodig is. Op die manier kan de schade beperkt worden en blijft jouw woning bewoonbaar.

6) Lichamelijke ongevallen tijdens een verhuis

Als een van jouw vrienden zich verwondt terwijl hij jou helpt verhuizen, vergoedt DVV de medische kosten en keert een vaste vergoeding uit.

7) Huurgeschillen

DVV biedt jou rechtsbijstand bij contractuele geschillen over de huur van je woning, bijvoorbeeld wanneer de verhuurder jou onterecht de huurwaarborg niet terugbetaalt aan het einde van je huurcontract.

DVV biedt jou nog meer!

Kies je voor Cocoon Start, dan bepaal je zelf de frequentie waarmee je de premie betaalt: maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks,… zonder enige meerkost. Je beschikt over gratis woningbijstand bij schade en dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7, en alle onvoorziene kosten van een schadegeval zoals telefoontjes en verplaatsingen worden vergoed. Als je Cocoon Start afsluit, krijg je meteen 1 DVV Oscar. Heb je daarna geen schade, dan kan je tot drie DVV OsCars sparen. Bij schade kan je die DVV OsCars vervolgens inzetten. Je betaalt dan geen franchise (maximum 3 DVV OsCars, op voorwaarde dat het schadebedrag niet groter is dan 1.000 euro).

Wil je meer weten over Cocoon Start? Twijfel niet om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde DVV consulent of surf naar www.dvv.be/cocoonstart.

25/09/2012

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Propere lucht binnenshuis dankzij een luchtfilter
Volgende artikel
Insolite: un nichoir comme maison design