Financieel en Juridisch

Wat dekt de woningverzekering?

Brand, diefstal, waterschade,… heel wat ongelukkige gebeurtenissen kunnen ernstige schade toebrengen aan jouw bezittingen en jou het leven haast onmogelijk maken. Je kan jezelf ook heel wat last besparen door je voldoende te verzekeren. Hier is een overzicht van de goederen die gedekt worden door een woningverzekering.

Woningverzekering, essentiële bescherming

Talrijke ongelukkige voorvallen zoals brand, waterschade, diefstal of een natuurramp kunnen jouw bezittingen beschadigen! Daarom is het heel belangrijk om een woonverzekering te nemen, zo bespaar je jezelf heel wat last en de kosten om de schade te herstellen worden gedekt.

Ook andere personen kunnen getroffen worden in door deze gebeurtenissen. Geen paniek! Een woonverzekering dekt ook jouw burgerlijke aansprakelijkheid en de lichamelijke en materiële schade die onder jouw verantwoordelijkheid aan anderen wordt toegebracht.

Daarnaast zorgt de woonverzekering ervoor dat de personen die bij jou inwonen en het huispersoneel tijdens het uitoefenen van hun functie verzekerd zijn. Een ongeval is snel gebeurd, daarom kan een woningverzekering een zeer handige bescherming bieden en zal de verzekering de schade aan de verzekerde goederen en de schade waarvoor de verzekerde aansprakelijk is vergoeden.

Wat dekt de woningverzekering?

Een woningverzekering betaalt meestal de kosten terug voor materiële en lichamelijke schade die door brand, waterschade, natuurrampen, glasbraak, slechte weersomstandigheden,… werd toegebracht aan verzekerde bezittingen. Wat kan je zoal verzekeren?

  • Het gebouw
  • Het standaard meubilair, zoals de meubels, het linnen, kleding, elektrische apparaten, huishoudtoestellen, enz.
  • Waardevolle voorwerpen, zoals juwelen, edelstenen, edelmetalen, tapijten, wandtapijten, schilderijen, bont, antieke meubelen, kunstvoorwerpen, enz.
  • Bepaalde gehuurde of geleende voorwerpen
  • De meubels in de bijgebouwen, zoals de kelder, het opberghok of de garage

Woningverzekering en de huurder

Niet alleen jouw woning en de inboedel zijn verzekerd. Zo zullen ook het kot van jouw kinderen, jouw vakantiewoning, hotelkamer, de zaal die je huurt voor een familiefeest of de inboedel die je mee verhuist naar een ouderentehuis verzekerd zijn door een woningverzekering. Normaal gezien is jouw woningverzekering zelfs in het buitenland van kracht!

Woonbijstand

Eens je een woningverzekering hebt afgesloten, zal jouw verzekeringsmaatschappij 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar zijn. Zo kan je jouw verzekeringsadviseurs contacteren voor dringende inlichtingen en vermijden dat de schade oploopt.

21/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Verwarmen op gas? Gebruiker getuigt
Volgende artikel
Sharky keuken accessoires!