Financieel en Juridisch

Stijgt de woningverzekering als je zonnepanelen plaatst?

Gaat de woningverzekering naar omhoog omdat je zonnepanelen op je dak plaatst? Dit is bij sommige verzekeringsmaatschappijen inderdaad het geval, maar dat geldt niet voor alle verzekeraars!

Zonnepanelen verzekeren

We worden almaar milieubewuster en kiezen vaak voor zonnepanelen, omdat je zo hernieuwbare energie kan opwekken zonder CO2 uitstoot. Naast dit ecologisch voordeel, kan je met zonnepanelen op lange termijn ook geld besparen.

Zonnepanelen zijn robuuste elementen die je op je dak plaatst en die makkelijk zijn in onderhoud. Maar soms worden zonnepanelen het slachtoffer van brand of diefstal. Opdat jouw investering niet in rook zou opgaan, dekt de woningverzekering ook zonnepanelen. Maar tegen welke prijs?

Hogere verzekeringspremie?

Over het algemeen zijn zonnepanelen inbegrepen in de woningverzekering of brandverzekering. Toch vragen sommige verzekeringsmaatschappijen hiervoor een bijkomende premie. De reden voor deze premietoeslag is dat zonnepanelen de waarde van jouw woning doen stijgen. Maar niet alle verzekeraars vragen een bijkomende verzekeringspremie.

Het is mogelijk dat jouw verzekeringspremie stijgt, maar verschillende verzekeraars bieden deze bijkomende dekking zonder extra kosten. Een goed voorbeeld daarvan is de Cocoon woningverzekering van DVV. Deze woningverzekering werd bovendien bekroond met de Decavi-trofee omwille van haar talrijke voordelen en brede waaier aan basisgaranties. De dekking van zonnepanelen is een van deze voordelen inbegrepen de basispremie en dat voordeel is ook de jury van de Decavi-trofee niet ontgaan.

Neem contact op met jouw verzekeraar

Als je zonnepanelen plaatst, is het heel belangrijk om jouw verzekeringsmaatschappij te verwittigen, zodat jouw nieuwe installatie zeker verzekerd is. Als je dit niet doet, loop je het risico dat jouw verzekeraar de evenredigheidsregel toepast in geval van schade.

Wil je weten hoe je jouw zonnepanelen verzekert en of ze al verzekerd zijn, dan neem je best contact op met jouw verzekeraar die jou uitgebreide info zal verschaffen.

 

08/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kies het warmtecomfort dat het beste bij je past
Volgende artikel
Een passiefhuis: energiezuinig wonen ten top!