Actua

De ideale looptijd voor de terugbetaling van jouw hypothecaire lening

Met een hypothecaire lening koop je een woning, waarop de bank een hypotheek vestigt voor het geval dat je de lening niet meer kan terugbetalen. Maar hoe weet je welke lening je moet kiezen? De looptijd van een hypothecaire lening varieert van 10 tot 30 jaar, maar hoe bepaal je de ideale looptijd? iWonen zet je op het juiste spoor…

Hypothecaire lening: de beste keuze?

Wil je een woning kopen, laten bouwen of investeren in een appartement? Je zoekt een woonkrediet op jouw maat? Om jouw vastgoedproject te financieren biedt de hypothecaire lening een aangepaste oplossing! Er bestaan heel wat verschillende formules voor hypothecaire kredieten, dus hoe weet je wat te kiezen?

Je moet rekening houden met jouw leeftijd, de som die je wil lenen, de interestvoet en jouw financiële situatie. Deze factoren spelen een belangrijke rol om de looptijd van jouw krediet te bepalen.

Leen je geld op lange termijn, dan biedt een hypothecaire lening een fiscaal voordeel. Je kan de interesten aftrekken van je belastingen, maar ook de premie voor een schuldsaldoverzekering en de afbetalingen van jouw lening kan je inbrengen.

Bestaat er een ideale looptijd lening?

Eigenlijk niet… de ideale looptijd bestaat niet! Alles hangt af van jouw levensstandaard, de interestvoeten en de som die je leent. Om de ideale looptijd te berekenen, moeten al deze factoren in evenwicht zijn.

12/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zelf een boekenkast maken
Volgende artikel
Geen tuin? Leg kunstgras op je dakterras!