Financieel en Juridisch

Je huis verkopen? 4 fouten die je moet vermijden

Je huis verkopen: vermijd deze fouten

Wanneer je zelf je huis verkoopt, zonder hulp van een makelaar of immokantoor, levert dat vaak stress en onzekerheid op. Je wilt het goed doen en je huis zo snel mogelijk (en het liefst tegen een zo hoog mogelijke prijs) verkopen. Maar hoe pak je dat aan? Niet zelden gaan woningverkopers in hun enthousiasme nét iets te ver om kandidaat-kopers over de streep te trekken. Deze fouten maak je maar beter niet!

De voortuin, die is toch niet belangrijk?

Uiteraard is de kandidaat-koper in de eerste plaats geïnteresseerd in de woning zelf, en zal hij tijdens een eerste bezichtiging vooral de staat van de woning inspecteren. Maar vergis je niet: hij zal daarna ook de tuin in aanschouw nemen. Geen onbelangrijk detail dus. Een achtertuin waarin het gras metershoog staat? Of een voortuintje dat bulkt van het onkruid en daardoor eerder de aanblik biedt van de rimboe dan die van de perkjes van Versailles? Dompers op de feestvreugde.Je huis verkopen: vermijd deze fouten

Beetje rommel in huis: gezellig!

Een trui achteloos over de sofa gedrapeerd, de boekentas van je kleinste in de hoek van de kamer, de stapel kranten op de keukentafel, … Rommel is onvermijdelijk in huis – zeker wanneer je er met je gezin samenleeft. En tot op zekere hoogte straalt rommel gezelligheid uit – hier wordt gelééfd, nietwaar. Toch vormen die rondslingerende spullen een hindernis (in het slechtste geval zelfs letterlijk) voor de kandidaat-koper. Die ziet vooral de rommel en daardoor níét het volle potentieel van het huis.

Conclusie: opruimen is de boodschap. Muziekje op, en inladen die speelgoeddozen!

Je huis verkopen: vermijd deze fouten

Iedereen houdt toch van dieren?

Jij mag je Deense dog dan wel doodgraag zien, die kandidaat-koper met een hondenfobie heeft er wellicht geen boodschap aan dat hij besprongen wordt bij binnenkomst. Vandaag moet je even in je hok blijven, Blackie.

De heerlijke geur van … wc-spray

Je huis verkopen: vermijd deze foutenEven met de lavendel- of citroenspray rondgaan voor een ‘frisse’ geur in huis? Geen goed idee. Zulke geuren komen artificieel over en ze voeden het vermoeden dat de verkoper iets wil maskeren. Onze tip: bak een appeltaart. En vergeet niet om de kandidaat-koper een stukje aan te bieden.

Meer tips om je huis te verkopen?

Laat je huis ‘aankleden’ door een professionele home stager. Home staging helpt om je huis sneller en tegen een hogere prijs te verkopen. Lees ook onze tips om de waarde van je huis te verhogen.

13/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Composiet en staal: de keukenmaterialen van de toekomst
Volgende artikel
Een woordje uitleg over verschillende soorten laminaat