Financieel en Juridisch

Interview: het DVV woonkrediet ontrafeld (I)

Vandaag een woonkrediet aangaan roept heel wat vragen op. Welke soorten hypothecaire leningen bestaan er zoal? Wat zijn precies de voorwaarden om een hypothecair krediet te kunnen opnemen? Zal een huis kopen in de toekomst moeilijker worden, nu de woonbonus dreigt te verdwijnen? Wij gingen te rade bij enkele DVV consulenten uit Vlaanderen en Wallonië.  

Het DVV woonkrediet

We spraken met verzekeringsexperten Niels Van Huffel (26) van Zakenkantoor Van Huffel Verzekeringen in Hoogstraten, Kris Van Huffel (45) van zakenkantoor Proost-Van Huffel in Vosselaar, Gierle en Lille, met Amaury Geenens van Geenens Assurances in Moeskroen en met Manuel Vaz (44) van VazConsult in Luik. In deel I van het interview gaan we dieper in op het DVV woonkrediet en de voordelen van een vaste rentevoet.

iWonen: Wat is speciaal aan een DVV woonkrediet?

Kris Van Huffel stelt dat particulieren een woonkrediet kunnen aangaan bij DVV aan een goed tarief, indien ze reeds goede klant zijn of dit zullen worden en dit voor het aankopen, bouwen en/of verbouwen van een woning of appartement. Amaury Geenens voegt hieraan toe dat het werkelijk gaat om een krediet dat toegespitst is op gezinnen, en niet geldt als een krediet verbonden aan een beroep of beleggingsinvestering. Ook Manuel Vaz onderlijnt dat het gaat om een financiële steun en een globale service op een sleutelmoment in het leven van DVV verzekerden, namelijk de bouw of aankoop woning. Volgens Vaz maken de woonkredieten dus geen deel uit van een agressieve verkoopstrategie – wat bij veel banken wel het geval is-, maar zijn ze eerder een dienst die DVV naast verzekeringen aan bestaande klanten aanbiedt.

Hypothecaire lening met vaste of variabele rentevoet?

iWonen: Welke verschillende soorten hypothecaire leningen bestaan er? Welke hypothecaire lening formule vindt u het interessantst voor de klant?

De vier verzekeringsconsulenten zijn het erover eens dat de vaste rentevoet in de huidige marktsituatie en gezien de actuele rentestanden de interessantste formule is. Niels Van Huffel licht toe: “Er zijn tal van formules op de markt. Een interessante formule betekent een krediet aan een voordelig tarief. De meest populaire en momenteel ook de meest interessante formule is de vaste rentevoet. De interestvoet is dan constant en kan nooit veranderen, ook al is de marktrente op een bepaald moment hoger of lager. Je weet dan exact welk bedrag je elke maand moet afbetalen. Er kunnen zich altijd situaties voordoen, waardoor een variabele rente voor bepaalde mensen interessanter zal zijn.”

Ook Amaury Geenens bevestigt dat het hypothecair krediet met vaste rentevoet het meest genomen wordt op zijn kantoor. “We bieden zeer voordelige rentevoeten aan, zowel in een vaste als een variabele formule. Als een klant reeds volledig bij ons verzekerd is – en dan spreek ik over een pakket met autoverzekering, brandverzekering, familiale verzekering en levensverzekering – of zich zal verzekeren, stellen wij daar zeer interessante tarieven tegenover.” Manuel Vaz voegt toe dat het in zijn kantoor “belangrijk is om een verzekeringsrelatie met de klant op te bouwen dankzij het hypothecair krediet. Als we een verzekeringsrelatie hebben opgebouwd met de klant, ben ik bereid om over de rentevoet te discussiëren.”

14/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat is de gemiddelde bouwgrondprijs in België?
Volgende artikel
Hip koptelefoon design