Financieel en Juridisch

Hypothecair woonkrediet en verzekeringen in één!

Wie een woonkrediet opneemt, verbindt zich ertoe om een maandelijks bedrag af te betalen aan zijn kredietverstrekker. Maar zo’n lening aangaan houdt ook risico’s in. De kredietnemer kan zich dus maar beter indekken tegen schade of in het geval dat hij zou overlijden. Daarom bieden verschillende financiële instellingen een pack aan dat een woonkrediet samen met woonverzekeringen aanbiedt.

Verzekeringen en woonkrediet in één

Welke verzekeringen zijn vereist wanneer je een woonkrediet aangaat?

  • Woonverzekering:

Een woning loopt altijd risico op schade. Jouw woning kan altijd ten prooi vallen aan brand, waterschade of een natuurlijke ramp. Het is dus van kapitaal belang om een woonverzekering af te sluiten en jou op die manier in te dekken tegen mogelijke schade! De woonverzekering dekt schade aan jouw gebouw, de inhoud en jouw aansprakelijkheid. Ook de schade die jouw woning kan toebrengen aan derden, bijvoorbeeld aan jouw buren en de inhoud van hun woning, wordt gedekt.

  • Schuldsaldoverzekering:

Wanneer je een woonkrediet aangaat is de schuldsaldoverzekering of overlijdensverzekering een essentiële waarborg voor jouw partner of eventuele erfgenamen. Als de kredietnemer overlijdt voor hij zijn lening heeft afbetaald, zal het nog openstaande bedrag volledig of gedeeltelijk worden terugbetaald door de verzekeraar. Op die manier zullen de partner of de erfgenamen verlost zijn van grote financiële zorgen.

  • Verzekering lichamelijke ongevallen – tijdelijke werken:

Deze verzekering dekt elk lichamelijk ongeval (elk letsel, overlijden, tijdelijke invaliditeit of blijvende invaliditeit) die voorvalt op eender welk ogenblik, tijdens beroepsbezigheden of in jouw privéleven. Deze verzekering dekt ook vrienden en familieleden die jou onbezoldigd komen helpen in jouw woning, bijvoorbeeld tijdens bouwwerken, renovatiewerken, schilderwerken, de verhuis,…

De voordelen van deze formule

Een woonkrediet in combinatie met verschillende verzekeringen biedt verschillende voordelen:

  • Wanneer je een pack ‘woonkredietverzekeringen’ aangaat, zal je kunnen genieten van een interessante intrestvoet.
  • Een pack is als een globale service die alle vereisten van een woonproject verenigt. Verzekeringen afsluiten die meteen aansluiten bij jouw woonkrediet is handig en geruststellend. Op die manier kan je jouw familie op een optimale manier verzekeren.

Meer informatie over dit soort immopack?

DVV verzekeringen biedt een voordelig ImmoPack aan met een woonkrediet en drie verzekeringen. Wil je meer informatie omtrent dit ImmoPack, neem dan contact op met jouw DVV consulent.

13/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hypothecaire lening voor woonboten
Volgende artikel
Verticuteren, voor een groen gazon!