Financieel en Juridisch

Het ouderlijk huis verlaten: alleen wonen & verzekeringen

Vroeg of laat komt de dag dat jongeren nood krijgen aan zelfstandigheid en de deuren van het ouderlijk huis achter zich dicht trekken. Of ze nu alleen gaan wonen, gaan samenwonen of samenhuizen, ze dromen ervan om zelfstandig te wonen.

Maar je gaat niet zomaar alleen wonen! Om jongeren optimaal te begeleiden biedt DVV zes maanden gratis woningverzekering en familiale verzekering voor jongeren.

Het nut van een woningverzekering

Jouw woning en inboedel kunnen schade oplopen door verschillende oorzaken als brand, waterschade, diefstal of natuurrampen. Of je nu alleen woont of met anderen, het is belangrijk om een woningverzekering aan te gaan en jezelf te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade aan het gebouw of de inhoud ervan.

Alleen gaan wonen

Je wil het ouderlijk huis verlaten en je bent op zoek naar een woning? Jouw vrienden stellen voor om te gaan samenhuizen? Je wil je vleugels uitslaan en alleen gaan wonen? Je staat op het punt om te gaan samenwonen met jouw vriend of vriendin? Het ouderlijk huis verlaten is niet altijd gemakkelijk. Of je nu huurt of koopt, wanneer je de knoop hebt doorgehakt, moet je aan verzekeringen denken!

Veel jongeren zijn echter onvoldoende geïnformeerd over welke stappen ze precies moeten ondernemen. Volgens een enquête van DVV denkt maar 13% van de jongeren over voldoende kennis inzake verzekeringen te beschikken. Om deze jongeren te helpen biedt DVV een interessante formule aan.

Zes maanden gratis verzekering

DVV stelt het ‘Nestverlaters’ pack voor, waarin woning—en familiale verzekering de eerste zes maanden van je eerste jaarcontract helemaal gratis zijn.

Voor meer informatie over deze gratis verzekering en het Nestverlaters pack, neem je best contact op met jouw DVV consulent.

09/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Praktische tuin tips voor de maand juli
Volgende artikel
Vastgoed kopen: 10 frequente fouten