Financieel en Juridisch

De woningverzekering gaat mee op kot

De hedendaagse woonverzekering omvat meer dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de woningverzekering van de ouders soms ook geldig is voor het kot van de kinderen?

Zo divers als een woningverzekering…

Een woningverzekering beschermt jou tegen de financiële gevolgen van materiële schade toegebracht aan jouw woning of de inhoud ervan. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid. In een vorig artikel merkten we op dat een woningverzekering bredere waarborgen biedt dan je misschien zou denken. Je kan jouw woningverzekering namelijk gewoon mee op reis nemen, ze dekt immers ook tijdelijke vakantieverblijven als een hotelkamer of een gehuurd vakantieverblijf. Maar dat is nog niet alles…

Woningverzekering ook voor studentenkamers

Een Cocoon woningverzekering is een uitgebreide woningverzekering die ook het studieverblijf van jouw kinderen verzekert. Als er bijvoorbeeld brand zou uitbreken op de studentenkamer van jouw zoon of dochter, dan wordt de inboedel van de kamer vergoed. Door dit type verzekering ben je ook verzekerd in geval van waterschade, glasbreuk, natuurrampen en schade veroorzaakt door storm of hagel, alsook voor schade berokkend aan derden, en dat als huurder van het pand en als eigenaar van de inboedel. Deze verzekering voor studentenkamers geldt trouwens in heel Europa. Dus ook wanneer jou kind een kamer huurt tijdens een Erasmusverblijf in pakweg Engeland, Spanje of Frankrijk blijf je verzekerd.

Als je een Cocoon woningverzekering, krijg je die kotverzekering er gratis bovenop. Zo kan je op je beide oren slapen wanneer jouw kinderen op kot vertrekken.

18/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Domotica voor liefhebbers van multimedia
Volgende artikel
Klussen tijdens het bouwverlof – vliegenraam maken