Doe Het Zelf

Zo organiseer je een spetterend tuinfeest!

Doopfeesten, trouwfeesten, communiefeesten, verjaardagsfeesten, lentefeesten… een feest of een belangrijk evenement in de open lucht moet je goed op voorhand plannen! Hier volgen enkele tips voor een geslaagd tuinfeest.

Een tuinfeest organiseren: de plaats

Zorg dat je zeker genoeg plaats hebt voor jouw gasten! Kies de plaats voor het feest dus niet alleen in functie van jouw mogelijkheden, maar ook rekening houdend met het aantal genodigden. Een terras, een tuin, een bos of een wei zijn geschikte plaatsen om een tuinfeest te organiseren, maar ook een balkon of een kleine stadstuintje kunnen hiervoor perfect dienst doen. Let op: zorg dat je altijd over de toestemming beschikt om een feest te organiseren op de voorziene plaats, want sommige publieke plaatsen mogen niet voor privédoeleinden gebruikt worden.

Voorzie schaduw

Of het nu voor een goede voedselhygiëne of het comfort van jouw genodigden is, je kan de feesttafel best in de schaduw plaatsen. Als je niet over een plek met voldoende schaduw beschikt, kan je een feesttent, een partytent of een grote parasol voorzien.

Vergeet geen verwarming

In onze contreien kunnen zomerdagen warm zijn. Maar dat wil dan nog niet zeggen dat de avonden en nachten even warm zijn! Wanneer je een tuinfeest wil organiseren, is het dus noodzakelijk om bijverwarming te voorzien. Talrijke modellen zijn vandaag beschikbaar op de markt. Als er geen elektriciteitsaansluiting voorhanden is of als deze te ingewikkeld is, kan je ook gasverwarmers installeren.

Voorzie voldoende licht

Vergeet niet te anticiperen op donkere nachten en voorzie voldoende verlichting! Hiervoor kan je kaarsen en lantaarns op en rond de tafel zetten. Tip: twijfel niet om citronella kaarsen te gebruiken, want warme dagen brengen meestal veel muggen mee die sowieso hun best zullen doen om jouw avond te verpesten!

Zorg voor een mooie tafeldecoratie

Wat betreft de tafeldecoratie: laat jouw verbeelding spreken. Je kan talrijke decoratie en accessoires vinden op de markt. Met bloemen creëer je nog meer een tuinsfeer! Tip: als je veel gasten ontvangt, kan je altijd opteren voor wegwerpborden en -bestek. Vermijd wel om te lichte kartonnen bordjes en plastieken bekertjes te gebruiken, want die zullen makkelijk wegvliegen.

Kies aangepaste gerechten

Om een tuinfeest te organiseren, kan je best zoveel mogelijk gerechten op voorhand bereiden en kiezen voor voedingswaren die je koud kan eten. Zo kan je een mooi buffet bereiden met tapas, antipasta, gazpacho, kaas, charcuterie, dips, salades, koude pasta, tabouleh, enz. Voor eten dat je moet bakken, roosteren en warm eten, zoals vlees of vis, is het ideaal om een barbecue te installeren! Met deze gezellige oplossing kan je bij jouw genodigden blijven en zo ten volle van het feest genieten.

26/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Staantoilet versus hangtoilet
Volgende artikel
De wellust van een jacuzzi – een bubbelbad kopen