Doe Het Zelf

Zó maak je zelf een loungeset van pallets voor in de tuin

Loungeset

Pallets worden de laatste jaren meer en meer gebruikt door doe-het-zelvers om allerhande dingen in en rond hun huis te bouwen. Je kunt er namelijk makkelijk meubelen mee maken, van een loungeset tot een bar of een boekenkast. Aan de slag!


Gastblogger Mirthe schrijft met veel plezier over woon- en interieurstyling. In het dagelijkse leven is zij vooral bezig met nieuwe woontrends.

Ontdek alle gastblogs op Inspirerend Wonen of meld je zelf aan om te bloggen!


Je eigen loungebank in elkaar knutselen

Goed nieuws: je hoeft geen handige harry zijn om een loungeset uit pallets te maken. Bovendien kun je helemaal zelf kiezen hoe je loungebank eruit moet zien; je bepaalt zelf de grootte en de vorm ervan.

Wat heb je nodig?

 • 3 pallets
 • 1 mdf-plank
 • schuimrubber
 • rol stevige stof
 • tacker
 • doosje schroeven
 • schroeftol

Loungeset

Stap 1
Bevestig twee pallets aan elkaar met enkele lange en stevige schroeven. Tegen de achterkant bevestig je de derde pallet ook met enkele lange en stevige schroeven. Gebruik zeker voldoende schroeven en draai ze diep genoeg, zodat je constructie stabiel blijft. Je kunt je pallets vervolgens in eender welke kleur schilderen. Je koopt het best wel een waterbestendige verfsoort.

Tip: als je de pallets ook vernist, gaat de verfkleur langer mee.

Stap 2
Om comfortabel op je loungebank te zitten heb je natuurlijk kussens nodig. De palletkussens kun je op maat laten maken, of je maakt ze zelf van schuimrubber in combinatie met mdf. Eerst zaag je de mdf-plaat op maat van het zitvlak van de loungebank. Daarna plak je er een even groot stuk schuimrubber op.

Stap 3
Knip je stof op de juiste maat om rond het schuimrubber te doen. Je knipt het best iets te groot, zodat de stof er zeker rond past. Begin in het midden en werk vervolgens naar de kanten toe. Plooi alle hoekjes naar binnen voor een mooi resultaat. Tack alles goed vast.

En zo is je loungebank klaar! Nu kun je beginnen experimenteren door verschillende delen te maken en die dan tegen elkaar te zetten om zo een grotere en langere bank te maken.

Loungeset

Extra tips voor een loungeset op maat van jouw stijl

 • Je kunt de pallets in hun oorspronkelijke kleur laten door ze enkel te vernissen. Je kunt ze ook op voorhand verven, waardoor je de kleine hoekjes makkelijker bereikt.
 • Schuur de pallets wat op voordat je schildert, zodat er geen splinters uitsteken.
 • Koop je tweedehands pallets? Let dan op dat er geen roestig metaal meer inzit.
 • Maak een bijzettafel: haal twee pallets extra en plaats ze op elkaar. Leg er een glasplaat of een doorzichtige plasticplaat overheen en je hebt je eigen luxe loungeset!

 

09/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Waarom is berenklauw zo gevaarlijk? Tips voor wie ermee in aanraking komt
Volgende artikel
Is je bureau een ramp? Met deze tips creëer je orde!