Doe Het Zelf

Zin in een frisse duik? Een zwembad kopen!

De zomer is terug! Wie krijgt er geen zin in een frisse duik in het zwembad? Je hoeft geen fortuin uit te geven of jezelf te storten op grootse werken. Je moet alleen maar een bovengronds zwembad kopen en je kan al in het water springen!

Wat is een bovengronds zwembad ?

Bovengrondse zwembaden worden meestal in kit geleverd en je kan ze gemakkelijk opbouwen, uitvouwen en/of opblazen. Je hebt een ruime keuze aan verschillende maten, modellen en opbouwsystemen. Deze laatste variëren van metalen zwembaden over zwembaden met een houten frame tot opblaasbare zwembaden.

Het opblaasbaar zwembad

Het opblaasbaar zwembad is heel praktisch, want je kan het zonder enige moeite verplaatsen en eigenlijk eender waar installeren. Bovendien zijn de rubberen wanden uiterst geschikt voor kleine kinderen en kunnen ze zich niet blesseren. De prijzen van opblaasbare zwembaden liggen niet erg hoog, waardoor deze opbouw zwembaden beschikbaar zijn voor iedereen.

Houten of stalen zwembaden

De tijd dat zwembaden een voorrecht waren voor de rijken is reeds lang voorbij. Vandaag is een zwembad binnen ieders bereik.

Bovengrondse zwembaden zijn goedkoop, praktisch, mooi en je kan ze makkelijk opbouwen en installeren. Meestal hebben ze een houten structuur, een metalen structuur of een frame dat beide materialen combineert. Hun elegantie geeft meer charme aan jouw tuin.

Een bovengronds zwembad kopen

Voor je tot de aankoop van een bovengronds zwembad overgaat, moet je even oplijsten wat je precies zoekt.

  • Kies de plek uit waar je het zwembad zal plaatsen. Om maximaal van jouw zwembad te genieten, kies je best voor een zonnige plaats.
  • Ga even na of de ondergrond voldoende vlak is, want het minste niveauverschil is voelbaar als het zwembad gevuld is. Vlak de grond af indien nodig.
  • Zet het zwembad uit de buurt van bomen, zodat je geen last krijgt van wortels of bladeren.
  • Heb je kinderen, installeer het zwembad dan in het zicht.
  • Neem de maten op van de beschikbare ruimte, zodat je het zwembad kiest met de juiste afmetingen.
  • Vergelijk de beschikbare modellen van jouw doe-het-zelfzaak en bepaal welk model jou het beste bevalt.
  • Wanneer je een zwembad hebt uitgekozen en gekocht, kan je het zwembad plaatsen. De opbouw van een zelfbouw zwembad verschilt naargelang het model. Volg dus de instructies van de fabrikant.

 

06/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Groenten en fruit kweken in een vierkante meter tuin
Volgende artikel
Vastgoedprijzen: zijn de barometers geloofwaardig?