Doe Het Zelf

Zelf een PVC vloer leggen

Ben je op zoek naar een eenvoudige en vooral snelle oplossing voor een nieuwe vloer? Dan is een PVC vloer een uitstekende keuze. PVC vloeren bieden een tal aan voordelen en kunnen in een handomdraai zelf worden gelegd. Ontdek hier hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is een kunststof parketvloer die bestaat uit verschillende lagen PVC. Zo bieden deze vloeren een perfect alternatief voor houten parketvloeren of bijvoorbeeld laminaat. Een PVC vloer leggen biedt de volgende voornaamste voordelen:

  • Eenvoudig & snel te leggen
  • Waterbestendig. Op deze manier zijn ze ook in natte omgevingen perfect bruikbaar
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Zeer weinig contactgeluid
  • Geschikt voor vloerverwarming

Een PVC vloer leggen: Wat zijn de opties?

Wanneer je zelf een PVC vloer wil leggen heb je over het algemeen de keuze tussen twee verschillende types. Enerzijds heb je de zelfklevende PVC vloer. Deze vloer monteer je door de je ze op maat te knippen en vervolgens simpelweg te kleven op de huidige ondergrond. Je hoeft enkel nog het stickervel te verwijderen, de stroken goed tegen elkaar plaatsen en vervolgens stevig aan te drukken.

Anderzijds kan je opteren voor een PVC vloer met kliksysteem. Bij dit systeem begin je best vanuit de hoek van de ruimte, de vloer op te bouwen. Voorzie steeds een 4 tot 5 mm tussen de stroken en de muur. Klik de PVC vloerpanelen één voor één in elkaar en druk ze stevig vast. Ondanks dat een PVC kliksysteem uit dikkere vloerpanelen bestaat, zijn ze nog steeds op maat te brengen zonder een zaag. Door ze te versnijden met een breekmes en vervolgens te breken, zorg je voor een uitstekend resultaat. Heb je een keuze gemaakt? Ga dan nu ook zelf aan de slag!

03/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Zolder verbouwen: hoe begin je eraan?
Volgende artikel
Landelijke stijl zit ‘m in de details: meubelbeslag