Doe Het Zelf

Zelf kerstverlichting plaatsen

Kerstmis nadert met rasse schreden. Tijd dus om je voor te bereiden en je huis klaar te maken voor deze christelijke hoogdag. Zowel binnen als buiten kan je kerstverlichting aanbrengen zodat je de perfecte kerstsfeer creëert.

Wat heb je nodig?

Materiaal

  • Lichtsnoer
  • Bundelbandjes
  • Kaarslampjes
  • Mini-lampjes
  • Verlichtingsslangen
  • Safebox
  • Lichtgevende slingers

Gereedschap

  • Kabelhaspel
  • Schaar

Al dit materiaal vind je bij jouw doe-het-zelfzaak.

Kerstverlichting buiten plaatsen

Er is speciale kerstverlichting voor buiten verkrijgbaar. Die verlichting kan je rechtstreeks aan de takken van bomen en struiken vastmaken. Het middelpunt van het elektrische snoer moet je op het hoogste punt bevestigen. De mini-lampjes of kaarslampjes schuif je over de takken. Door aan het stropje te trekken zet je ze vast. Sommige exemplaren zijn onderaan voorzien van een klip waarmee je op een tak plaatst.

Elektrisch snoer aan takken bevestigen

Daarna gebruik je de bundelbandjes om het elektrische snoer aan de takken te bevestigen. Nadat je de bandjes hebt aangetrokken knip je het uitstekende deel af. Een lichtsnoer kan je ook gemakkelijk aan een dakrand of een deurlijst vastmaken. Een bundelbandje om de 25 cm volstaat. Tot slot heb je een elektrische aansluiting nodig. Voor buiten is een spatwaterdichte contactdoos de ideale oplossing. Je kan ook een kabelhaspel gebruiken. Zorg er wel voor dat je die volledig uitrolt want anders is er risico op oververhitting. De stekker van de kerstverlichting en de contrastekker van het verlengsnoer moet je in een safebox plaatsen.

De ideale kerstverlichting voor binnen

Binnen heb je veel mogelijkheden om je volop in de kerstsfeer te brengen. Elektrische lichtgevende slingers zijn altijd een voltreffer. Als je die combineert met de juiste kerstdecoratie is het plaatje compleet. Ook hier kan je mini-lampjes aanbrengen in de kerstboom of op een kersttak. Ze zorgen voor een warm licht en zijn verkrijgbaar in pakjes van 20 tot 100 exemplaren. Je kan ook kiezen voor heldere maar evengoed voor meerkleurige lampjes. Kaarsen zorgen ook altijd voor gezelligheid. Je kan ze verkrijgen in verschillende maten en gewichten. Tot slot zorgt een kerstkrans aan de deur voor een warme verwelkoming in de koude eindejaarsdagen.

12/12/2012

2 Replies to “Zelf kerstverlichting plaatsen”

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Binnenkijken bij Jennifer Aniston in Beverly Hills
Volgende artikel
10 financiële termen rond wonen toegelicht (II)