Doe Het Zelf

Inspiratie voor je eigen design lamp

De afwerking van je woning zelf personaliseren geeft je woning een unieke touch. Heb je al eens gedacht aan het ontwerpen van je eigen verlichting? Ga alvast zelf creatief aan de slag en geef je oude lampen een nieuwe, originele look door gebruik te maken van bokalen. Laat je inspireren en ga onmiddellijk aan het werk!

Benodigdheden voor je eigen design lamp

Veel materialen heb je niet nodig. Vaak kan je met weinig middelen al leuke creaties maken die je woning, tuin of oprit een unieke look geven. Zo kan je met volgende voorwerpen al aan de slag:

  • Enkele leuke glazen bokalen
  • Boormachine of hamer
  • Lichtarmatuur
  • Crêpepapier of gewoon gekleurd papier

Hoe ga je aan de slag?

1. Ga op zoek naar enkele leuke glazen bokalen. Verwijder het oude etiket door ze te weken in warm water en haal tevens alle resterende lijm weg.

2. Vervolgens neem je een (oud) lichtarmatuur en meet je de diameter van het socket.

3. Maak een opening (iets kleiner dan de diameter van het socket) in het deksel van de bokaal en draai het lichtarmatuur er doorheen.

4. Indien het armatuur moeilijk blijft hangen, breng dan wat lijm aan tussen het socket en het deksel van de bokaal.

5. Tot slot kan je de binnenkant van de bokaal nog verder bekleden met crêpepapier of gekleurd dun papier. Zo bekom je een kleurrijke verlichting of kan je bepaalde figuren eenvoudig benadrukken in de verlichting.

Laat je creativiteit de vrije loop

Onderstaande voorbeelden zorgen voor de nodige inspiratie om je eigen design lamp te maken met glazen bokalen. Er bestaan uiteraard een tal van voorbeelden om je woning creatief te verlichten. Laat vooral je creativiteit de vrije loop en experimenteer zelf met enkele leuke bokalen.

 

 

19/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieurtips: neon kleuren geven je woonkamer karakter
Volgende artikel
Muurdecoratie: de mooiste spreuken voor op de muur