Doe Het Zelf

Woonkamer decoratie: maak zelf knusse kussens

We krijgen nooit genoeg van kussens. Groot, klein, zacht, stijlvol, retro,… kussens hebben de kracht om de look van een volledige kamer te veranderen. Ze zijn het perfecte hulpmiddel om je woonkamer om te toveren tot een gezellig en warm plekje. Deze toffe woonkamer decoratie kan je gemakkelijk zelf maken. Je kan oude kussens opsmukken of volledige nieuwe maken. Je kan ze bewerken naar eigen wens, zo veel als je wenst.

Wij kozen er voor om een kleurrijk kussen te maken met een lieve boom.

Wat heb je nodig?

  • Kleurrijke stukjes stof. Dat kunnen perfect restjes zijn van andere projecten, oude kleren, …
  • Groot stuk stof dat zal dienen als voorkant van het kussen
  • Even groot stuk dat zal dienen als achterkant van het kussen, dat kan stof zijn uit dezelfde kleur, maar het is even mooi als het uit een andere kleur bestaat
  • Extra: strijkstof om de kleine stukjes te verstevigen.
  • Naald en draad of naaimachine

Aan de slag

Knip uit de kleurrijke stukjes stof ‘blaadjes’ voor de boom. Uit een donkerder stukje stof knip je de ‘stam’ voor de boom. Als je voldoende stukjes hebt uitgeknipt schik je ze op het stof dat als voorkant voor het kussen zal dienen.

Als de stofjes juist liggen is het tijd om ze vast te naaien. Dit kan je met het naaimachine, heb je hier geen ervaring mee of ben je hier niet handig in, kan je ook perfect de blaadjes vastnaaien met de hand.

Om de achterkant van het kussen te maken hecht je het stuk stof op 3 plaatsen vast aan de voorkant. Stop er een oud kussen in, of vul het met wol of een andere vulling en naai ten slotte de laatste opening dicht.

Woonkamer decoratie: inspiratie

Wil jij een ander kussen? Hier onder nog enkele leuke ideeën ter inspiratie:

20/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
K1 en K2: de minikeukens van Kitchoo
Volgende artikel
Affordable Art Fair 2013 – AAF 2013