Doe Het Zelf

Volop genieten van je tuin dankzij zelfgemaakte tuinmeubelen

Dat je met paletten heel wat kan maken, wisten we al een tijdje. Maar wist je dat je er ook een volledig terras mee kan inrichten? Met een berg paletten, twee rechtse handen en een likje verf heb je zo een terrastafel, loungezetel en schutting klaar. Ontdek hoe je dit project tot een goed einde kan brengen!

Zelf tuinmeubelen maken met paletten

Met creativiteit, een beetje tijd en een kluskoffer kan je de mooiste dingen creëren. Zo verwenden we je onlangs met 15 ideeën om houten paletten te hergebruiken. Vandaag tonen we hoe je een terras kunt inrichten met zelfgemaakte meubels uit paletten.

Waar vind je voldoende paletten?

Schuim de bedrijven en bouwwerven bij jou in de buurt eens af. Hier hebben ze vast paletten liggen die ze niet meer gebruiken en die je gratis mee mag nemen. Vraag dit wel steeds aan de verantwoordelijken van de werf of het bedrijf. Dan is het waarschijnlijk geen enkel probleem dat je ze meeneemt!

Waarop letten als je zelf tuinmeubelen maakt?

Heb je plannen om ook zelf tuinmeubelen te maken? Dan is het belangrijk dat je per tuinmeubel de mooiste paletten met dezelfde kleurschakeringen en formaten uitkiest. Daarnaast kies je best voor EURO-paletten, deze zijn iets steviger dan andere paletten. Al geven bedrijven deze minder graag mee mits er statiegeld op deze paletten zit.

Tuinmeubelen afwerken

Om de tuinmeubelen af te werken kun je er voor kiezen om ze te voorzien van een laagje verf. Om de verweerde palettenlook te behouden, geef je de tuinmeubelen best maar één laag verf. Op die manier krijgen ze een brocante, onafgewerkte uitstraling.

De zitkussens voor de lounge kan je eenvoudig maken met 2 houten mdf-platen, oude tuinstoelkussens (voor de vulling) en schaduwzeil. Door het geheel te omtrekken met schaduwzeil zijn de zitkussens bestand tegen UV-stralen. Bovendien zijn ze erg stevig en afwasbaar!

 

Heb je zelf een verschrikkelijk mooi en zelfgemaakt (tuin)meubel waar je graag mee pronkt? Deel dan een foto op onze Facebookpagina en laat onze lezers meegenieten van jouw creatie(s).
22/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bouw op maat en sleutel-op-de-deur
Volgende artikel
Klein bouwen? Woningen Blavier maakt er iets groots van!