Doe Het Zelf

Design- & dierenliefhebbers unite! Hippe vogelhuisjes maken

Ons interieur moet altijd maar hipper. Frisse kleurtjes, innovatieve materialen, technologische snufjes, … Knap design staat daarbij centraal en bij iWonen zijn we van mening dat we met mooi design niet alleen onszelf kunnen verwennen. Ook de vogels in onze tuin verdienen een stijlvol huisje!

Upcycling in de tuin

Upcycling draait om creativiteit. De kunst bestaat erin om oude spullen een nieuw leven te geven. Er zijn heel wat dingen waar vogels maar al te graag hun nieuwe thuis van willen maken. Een oude schoen, een theekopje met onderbord, of een oude bloempot met wat hout. Met een nagel, (hout)lijm en een voorwerp dat je niet meer gebruikt, kan je de vogels in je tuin een warm huis geven tijdens de winter.

Geïnspireerd door Pinterest

Nestkastjes voor vogels met oog voor design

Liefhebbers van design zullen opgetogen zijn dat er ook heel wat vogelhuisjes bestaan met een oogstrelend ontwerp. Zo vind je bij Etsy dit knappe kastje dat net op de sluiter van een camera lijkt.

Ook designer Eva Solo zorgt voor een hip onderkomen. Zowel de glazen als de kunststof vogelvoederhuisjes laten je meekijken wanneer de vogeltjes zich tegoed doen aan hun snacks. De mussen en koolmezen in jouw tuin dineren voortaan in stijl.

Foto

Steun Natuurpunt én de vogels

Tot slot kan je ook bij Natuurpunt terecht voor enkele leuke nestkastjes. Huisjes met een vrolijk kleurtje of voederhuisjes die volledig opgaan in de natuur. Vanaf €4,95 kan je al een vogel een thuis geven voor de komende seizoenen. En of er nu een huismus, bosuil of duif op bezoek komt, er is aan iedereen gedacht!

Tot slot vind je in de webshop ook nestmateriaal en een zelfbouwpakketten voor wie zelf de handen uit de mouwen wilt steken.

29/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Decoratieve radiatoren met geometrische accessoires
Volgende artikel
Hoe domotica het sanitair van 2015 herdefinieert