Doe Het Zelf

Tips voor een geslaagde keuken renovatie !

De keuken is een functionele ruimte, maar bovenal een leefruimte. Toch is het keukenontwerp niet evident en een keuken renoveren vraagt tijd. Hier zijn enkele tips voor een geslaagde keuken renovatie.

De keuken, een leefruimte

De keuken is het kloppende hart van het huis geworden. Het is een leefruimte op zich en vandaag de dag hechten we dan ook evenveel belang aan de keukeninrichting dan aan de inrichting van de woonkamer. Is jouw keuken dringend aan renovatie toe? Hier zijn enkele tips voor een geslaagde keuken renovatie, zodat je niets over het hoofd ziet!

Keuken renovatie: enkele praktische tips

  • Voor je jouw keukenrenovatie uittekent op een plan, moet je nagaan welke ramen en deuren naar binnen opendraaien. Neem de maten op, zodat ramen en deuren zonder problemen open blijven gaan na de renovatie.
  • Stel de hoogte van de meubels af op de gebruikers. Focus hierbij vooral op het comfort van de bewoner die het vaakst kookt. De hoge legplanken plaats je best op ooghoogte, de lage planken op kniehoogte en de gootsteen installeer je best zo dat je niet te veel moet bukken.
  • Voor een optimaal gebruiksgemak, plaats je de gootsteen en de vaatwasmachine best dicht bij elkaar.
  • Voor je de gootsteen voor een raam plaatst dat naar binnen opendraait, moet je eerst de hoogte van de keukenkraan meten.
  • Voorzie een minimumruimte van 120 cm rond de keukentafel, zodat je van voldoende bewegingsvrijheid geniet.
  • Voor meer veiligheid en comfort plaats je de oven best op ooghoogte.
  • Voorzie een afstand van 65 tot 70 cm tussen de kookplaat en de dampkap.
  • Besteed voldoende aandacht aan de verlichting en plaats accentverlichting op sommige plekken, zoals boven de gootsteen en de kookvuren.

Ontwerp jouw eigen keuken

Om jouw eigen keuken te ontwerpen bestaat er niets beters dan een ontwerpprogramma op de computer. Met het Quizziprogramma kan je jouw droomkeuken tekenen. Je hoeft je alleen maar aan te melden! Als je het plan getekend hebt, kan je het zelfs tonen in 3D en het verder aanpassen als het bekomen resultaat nog niet optimaal is.

 

21/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamer ventilatie: ventilatie met warmterecuperatie
Volgende artikel
EeStairs zoekt mooiste design trap van het jaar