Doe Het Zelf

Schoonmaaktips die je leven 10 keer eenvoudiger maken

Waterringen op je salontafel, hondenharen in het tapijt en aangekoekte resten in de oven of microgolf… Het zijn van die kwaaltjes in het huishouden waar we moeilijkheden mee hebben tijdens het schoonmaken. Dankzij deze schoonmaaktips wordt het kuisen van je blender, gril, matras en andere plekjes een eitje!

Poetsen op een nieuw niveau: 10 schoonmaaktips

1.Je barbecue eenvoudig reinigen met een ui

Niets is zo lastig als je barbecue schoonmaken na een gezellig avondje grillen, toch? Met deze handige tip was het echter nog nooit zo eenvoudig! Met een ui is het rooster namelijk in één, twee drie schoon. Bovendien heeft een ui natuurlijke desinfecterende kwaliteiten!

2.Je blender eenvoudig schoonmaken met een sopje

Maakte je net een heerlijke mango-banaansmoothie? Was je blender dan nadien onmiddellijk af! Het is namelijk héél eenvoudig om je blender schoon te maken als de restjes nog niet aangekoekt zijn. Dus, grijp het afwasproduct en voeg het samen met een beetje water toe aan je blender. Maak een zeepsmoothie en je blender is weer kraaknet, handig hé!

3.Je tapijt redden van plas en braaksel

De gouden tip om je tapijt proper te houden, is een pak soda! Het zuiveringszout kan je zo aanbrengen op wijn-, plas- en braakselvlekken op je tapijt. Vervolgens kan je het geheel opzuigen met de stofzuiger en de vlek is verdwenen!

4.Ringen op je salontafel verwijderen

Hatelijk hé, die kringen op je tafel nadat  iemand een onderligger onder zijn glas vergat te plaatsen … Gelukkig hebben wij een oplossing: je haardroger! Blaas met je haardroger op de kring in je tafel en langzaam maar zeker verdwijnt deze als sneeuw voor de zon.

5.Elektronische gril eenvoudig schoonmaken, dat doe je zo

Nadat je een heerlijk stuk vlees grilde, trek je de gril uit het stopcontact. Laat hem even afkoelen en plaats vervolgens natte vellen keukenrol over de gril. Sluit de gril en laat het natte keukenpapier er zitten tot de gril volledig afgekoeld is. Veeg daarna de gril schoon. Je leest het goed, zonder schrobben.

6. Dierenharen verwijderen uit je tapijt

Een eenvoudige manier om dierenharen uit je tapijt te verwijderen, is met een aftrekkertje. Al het dierenhaar komt eenvoudig mee en je tapijt is netter dan ooit tevoren.

7. Glasscherven netjes opruimen

Zonder problemen en zonder gewonden een gebroken glas opruimen, dat doe je best met een snede wit brood. Dep met het brood de scherven van de grond, zelfs de kleinste stukjes blijven zo in het zachte brood hangen. Opgeruimd staat netjes.

8. Vetvlekken verwijderen met een krijtje

Een vetvlek uit een truitje of tafellaken verwijderen, lijkt voor sommigen onmogelijk. Ook daar hebben we een handige oplossing voor gevonden. Dus, gooi je truitje niet weg nadat er een vetvlek op zit, maar verwijder de vlek met een krijtje. Door de vlek in te kleuren met het krijtje en nadien te wassen, verdwijnt de vetvlek.

De vlek toch niet volledig verdwenen? Probeer dan eens afwasproduct aan te brengen op de vlek en het nadien te wassen. Nu zou de vlek volledig verdwenen moeten zijn!

9. Een propere oven na een nachtje slapen

Geloof je niet meer in de tandenfee? Dan kan dit truukje er misschien verandering in brengen. Plaats een kommetje, half gevuld met ammoniak, in de oven voor je gaat slapen. Als je ’s morgens opstaat, is al het vuil losgekomen en kan je het zo wegvegen, magisch he?!

10. Een bacterievrij sponsje

Dat de afwasspons een broedplaats is voor bacteriën wist je waarschijnlijk al. Om alle bijna alle bacteriën in het sponsje te doden, plaats je de natte spons in de microgolf. Laat hem twee minuten “opwarmen” op het hoogste niveau en alle bacteriën zijn verdwenen. Let wel op: het sponsje is nadien erg warm, laat het dus eerst afkoelen voor je het uit de microgolfoven haalt!

18/08/2014

4 Replies to “Schoonmaaktips die je leven 10 keer eenvoudiger maken”

Roos
Roos

Graag had ik geweten hoe ik een olie (olijfolie) vlek uit mijn licht bruine lederen vest kan krijgen

    Iwonen Team
    Iwonen Team

    Beste Roos,

    talkpoeder zou een wondermiddeltje zijn bij olie- of vetvlekken. Strooi wat talkpoeder op de vlek en wrijf met je handen of een doekje tot je de warmte van de frictie voelt. Hierdoor komt de olie los waarna deze opgenomen wordt door het talkpoeder.

    Veel succes! :)

Leni
Leni

Voor kleine glassplinters gebruik ik tape om het te verwijderen.

Marianne
Marianne

Ik heb de kringen direct uit de tafel gehaald! Wonderbaarlijk, had ik dat eerder geweten, had het veel poetswerk gescheeld.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Het onderhoud van je cv-ketel is verplicht (en dat is maar goed ook)
Volgende artikel
Verluchting en ventilatie: onmisbaar in een nieuwbouwwoning