Doe Het Zelf

Samen met papa knutselen voor Vaderdag!

Net zoals de mama’s willen onze papa’s geen dure cadeaus waar je jouw spaarpotje voor moest openbreken. Samen tijd doorbrengen en jullie handen vuil maken: dat vinden papa’s nog het leukst! En als daar dan ook nog een leuk woonaccessoire uit voortvloeit, is het een geslaagde Vaderdag geweest! Voor 14 juni 2015 hebben we alvast een leuk idee met bijhorend stappenplan!

Stappenplan voor een zelfgemaakt hip Vaderdagcadeau

Een man bekijkt alles vanuit de praktische kant waarbij vrouwen eerder naar het esthetische kijken. Met dit Vaderdagcadeau kunnen we echter zowel mama als papa een plezier doen. Bosch bezorgde ons namelijk een leuk ideetje om zelf een stoelenklerenhanger te maken. Met 1 of twee oude stoelen maak je in een handomdraai een hippe klerenhanger zodat papa zijn kleding, sjaal en hoed (of pet) steeds kan weghangen. En zo is ook mama meteen blij want zo blijft alles netjes opgeruimd!

Benodigdheden:

  • 1 of 2 oude stoelen
  • Ruw gezaagde houten lat (2,4cm x 4,8cm x zelfde lengte als het stoelzitje)
  • 4 houtschroeven
  • 2 muurpluggen per stoel (8mm) en bijpassende schroeven om de stoelen aan de muur te bevestigen.

Aan de slag!

De eerste stap bestaat er uit om aan te duiden waar je het voorste deel van de stoel wilt afzagen. Teken een rechte lijn en hanteer vervolgens een cirkelzaag om het voorste deel eraf te zagen. We raden aan om het zagen aan papa over te laten.

Zaag vervolgens de houten lat op dezelfde breedte als de stoelzitting af.

Eventueel kan je de stoel opschuren en schilderen in een hip kleurtje of bewerken met enkele toffe patronen of motieven.

Bevestig vervolgens de houten lat tegen de muur met behulp van de muurpluggen en schroeven. De stoel rust dan op de houten lat. Afhankelijk van het type stoel kan je stoel langs de bovenzijde of langs de zijkant vast schroeven op de houten lat.

Wees creatief met je cadeau!

Het leukste aan een Vaderdagcadeau is dat je er je eigen persoonlijke draai aan kan geven. Net daarom zochten we nog enkele extra leuke ideetjes bij elkaar. Wie weet brengen we je zo wel op ideeën voor je eigen creatie!

Hang de stoel bijvoorbeeld ondersteboven of kies voor een vouwstoel zodat je er ook wat boeken of dergelijke op kan stapelen. Je kan ook net als Nikos Tsoumanis een deel van de poten er af zagen. Zo kan je ook de poten apart gebruiken als hanger.

Beelden: Bosch | Apartmenttherapy.com | Viahouse.com | Beautifullife.com | Nikos Tsoumanis Urdesign.it
28/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Welke rol speelt de veiligheidscoördinator in het bouwproces?
Volgende artikel
Vakantiegeld op de rekening? Tijd om energiezuinig te verbouwen!