Doe Het Zelf

De eenvoud van een roterende bouwlaser

Lasers zijn inzetbaar voor heel wat klussen en verhogen de precisie van uw werk. Een roterende bouwlaser zorgt voor een 360° graden projectie rondom de laser. Ontdek enkele tips om je roterende laser goed te gebruiken en af te richten.

De ruime inzetbaarheid van een roterende bouwlaser

De mogelijkheden van een roterende bouwlaser zijn eindeloos, van het uitlijnen van funderingen tot het uitzetten van opritten, het markeren van een verlaagd plafond tot het plaatsen van schuttingen. Door de komst van goedkopere modellen worden roterende bouwlaser een betaalbaar alternatief. De huidige modellen stellen zich tevens ineens waterpas, waardoor nauwkeurig werken nog nooit zo snel en eenvoudig kon verlopen. Door de band genomen hebben roterende bouwlasers de volgende afstellingsmogelijkheden.

1. Rotatiesnelheid: Hiermee stel je de rotatiesnelheid van je bouwlaser mee af. Deze snelheden varieren veelal tussen de 0 tot 800 o/min.

2. Puntmodus: Een roterende laser dient niet steeds te roteren. Dankzij de puntmodus kan je de bouwlaser ook perfect gebruiken voor een stilstaand punt in de verte.

3. Handontvangersmodus: Deze modus activeer je indien je met een handontvanger aan de slag gaat. Stel de snelheid van de bouwlaser maximaal in en activeer de laserontvanger.

Een roterende bouwlaser gebruiken: Enkele tips

Bij het gebruik van een roterende bouwlaser vestig je de aandacht best op de volgende punten:

  • Werk je met grotere afstanden? Gebruik dan een laserbril of laserontvanger. Zo vind je de indicatie eenvoudiger terug.
  • Zorg dat de laser op een hoogte staat afgesteld waarbij er geen voorwerpen de lijn onderbreken.
  • Vermijd dat de roterende bouwlaser doorheen glazen voorwerpen straalt. Dit resulteert in vervelende reflecties of weerspiegelingen.
  • Maak gebruik van de afstandsbediening van de laser. Op deze manier voorkom je dat de laser wordt bewogen tijdens het activeren.
  • Markeer tijdens het werken regelmatig de hoogte van de laserstraal. Indien de laser verschoven zou worden, heb je nog steeds een goede indicatie van de exacte hoogte.
09/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Info-avonden verstandig bouwen: haal het maximum uit jouw budget!
Volgende artikel
Interieurtips: op een originele manier kleur toevoegen aan je thuis