Interieur - Badkamer

Praktische onderhoudstips: de badkamerkraan reinigen

Badkamerkraan poetsen

De badkamer schoonmaken: een wekelijks karwei waar je telkens met frisse tegenzin aan begint? Join the club. Wij kennen niemand die voor zijn plezier de kalkresten in de douche te lijf gaat of het toilet een flinke schrobbeurt geeft. Maar als je lang wil genieten van jouw gloednieuwe designbadkamer, hoort regelmatig onderhoud er nu eenmaal bij. Wij maken het je alvast wat makkelijker, dankzij deze tips om je badkamerkraan vanaf nu nóg grondiger te reinigen.

Hou het simpel

De makkelijkste manier om je badkamerkranen voor kalkvorming te behoeden, is ze telkens na gebruik droogwrijven met een zachte doek. Net je handen gewassen? Spoel de zeepresten op de kraan dan even weg met koud of lauw water en wrijf de kraan droog. Als je dit consequent volhoudt, krijgt kalk geen kans meer om zich vast te hechten aan jouw blinkende badkamerkraan.

Badkamerkranen reinigenBadkamerkranen wekelijks reinigen

Een keer per week mag je de badkamerkranen best wat grondiger schoonmaken. Gebruik daarvoor eveneens een zachte doek en water waaraan je een scheutje zacht reinigingsproduct toevoegt. Vermijd citrushoudende producten of al te agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen het chroom aantasten. Ook schoonmaaksprays zijn af te raden, omdat ze het binnenwerk van de kraan kunnen beschadigen.

Azijn of geen azijn?

Over het gebruik van azijn om je badkamerkranen te reinigen, zijn de meningen verdeeld. Tante Kaat ziet er geen graten in, sommige badkamerspecialisten waarschuwen voor de mogelijke schadelijke effecten van azijn op het kraanoppervlak. Feit is dat je azijn zeker niet te lang mag laten inwerken, anders zou het zich kunnen ‘invreten’ in het materiaal van de badkamerkraan.

Autowas to the rescue

Een tip die we eveneens meekregen van de bekende tante die voor élk huishoudelijk probleem een oplossing heeft: als je de badkamerkraan na het schoonmaken inwrijft met autowas of spoelglans voor de vaatwasmachine, leg je er als het ware een film over die de hechting van kalk tegengaat. Zeker het proberen waard, toch?

 

05/07/2016

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Tarkett geeft tips voor de inrichting van je slaapkamer
Volgende artikel
Praktische onderhoudstips: hoe het toilet schoonmaken?