Interieur - Badkamer

Populaire poetsmythes onder de loep: kun je je badkamer kuisen met cola?

badkamer kuisen

Is het weer tijd om je badkamer te kuisen? Dan hoef je heus niet meteen naar die dure schoonmaakproducten te grijpen. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kunnen een handige én goedkope manier zijn om je badkamer schoon te maken. Maar werken ze echt? Kun je je badkamer kuisen met cola? Ontdek de waarheid achter 3 populaire poetsmythes!

Je toilet of badkamer kuisen met cola

Het verhaal: cola bevat fosfor- en citroenzuur, wat zou helpen tegen hardnekkige vlekken in je wasbak of toilet. Het enige wat je hoeft te doen is een lading cola in je wc of wasbak gieten, een tijdje laten intrekken en klaar is kees.

Het verdict: deels waar. Deze truc helpt wel degelijk, maar vergeet niet dat cola een suikerrijk drankje is. Wil je je badkamer kuisen of je toilet schoonmaken zonder suikerresten achter te laten? Dan helpt spuitwater net zo goed!

Je kraan ontkalken met tandpasta

Het  verhaal: last van kalkaanslag in je wasbak of douche? Even schrobben met een beetje tandpasta, deppen met een droge doek, en je kraan zou opnieuw moeten stralen.

Het verdict: waar! Tandpasta is niet alleen handig om je badkamerkraan mee op te blinken, maar doet hetzelfde met je zilverwerk en juwelen. En de kans is wel héél groot dat je nog een tube tandpasta hebt liggen, net wanneer je je badkamer wil kuisen. Handig toch?

Je spiegel kuisen met een aardappel

Het verhaal: een spiegel vol vuiligheid, dat los je op met een halve aardappel. Het licht alkalische aardappelvocht zou wonderen doen om je badkamerspiegel schoon te maken. Nog een natte en droge doek erover, en klaar!

Het verdict: waar! Wie had ooit gedacht dat je je badkamer kon kuisen met een aardappel? Toch is het zo: je spiegel zal nog nooit zo mooi gestraald hebben. Wist je trouwens dat het aardappelvocht ook helpt om je spiegel minder snel te doen aandampen?

 

24/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Microwonen: straks ook in België een trend?
Volgende artikel
Hoe haak ik een plaid?