Doe Het Zelf

Paasdecoratie voor een echte feesttafel

Pasen betekent het begin van de lente en is dus de ideale gelegenheid om je interieur op te frissen en nieuwe dingen te proberen. Ontdek onze tips om een mooie feesttafel ter gelegenheid van Pasen te maken.

Pasen thuis vieren

Pasen is een ideale gelegenheid om vrienden en familie uit te nodigen en samen van de eerste lentedagen te profiteren. Als je een paasdiner organiseert, heb je natuurlijk feestelijke paasdecoratie nodig. We hebben een aantal leuke ideeën verzameld om je huis in te richten en een feesttafel te maken. Heb je vakantie in het vooruitzicht? Profiteer dan van de gelegenheid om samen met het gezin te knutselen en mooie kunstwerkjes te maken.

Een fleurig paasbloemstuk

Wat is er plezieriger dan op paaszondag je vrienden te ontvangen om samen te genieten van een paasdiner? Als het weer meezit, kan je zelfs de tafel buiten dekken en  van de eerste zonnestralen profiteren. Als je toch binnen dineert, kan je een met een mooi paasbloemstuk de natuur in huis halen. Wat heb je nodig?

 • Kruidplanten (raphia)
 • Een glazen kom
 • Lint
 • Paaseieren
 • Steekschuim
 • Siergras

Een paasbloemstuk stap voor stap zelf maken

 • Stap 1: Snij de steekschuim op maat zodat hij in de glazen kom past. De vorm is niet belangrijk omdat de schuim bedekt zal worden met kruidplanten. Bevochtig de schuim door hem in een emmer of in een wasbak te plaatsen. Laat de schuim het water goed opnemen totdat hij goed doorweekt is. Plaats hem daarna in de glazen kom.

 • Stap 2: Steek de kruidplanten in de schuim en laat een paar centimeter tussen elk plantje. Het geheel moet compact zijn.

 • Stap 3: Voeg siergras toe om de schuim en de rest van het oppervlak van de glazen kom te bedekken.

 • Stap 4: Knoop het lind rond de kruidplanten. Om het geheel af te maken kan je er nog paaseieren (al dan niet gepersonaliseerd) aan toevoegen.

Servetten voor Pasen plooien

Om servetten elegant en stijlvol te plooien, gaat er niets boven de tips van de Amerikaanse lifestyle-specialist Martha Stewart. Volg de stappen hieronder om een servet in de vorm van een konijn te plooien.

 1. Neem een papieren servet en open het volledig
 2. Plooi het in twee
 3. Breng de bovenste hoekpunten naar beneden en maak er een trapezium van
 4. Breng de onderste hoekpunten naar het midden en maak er zo een vierkant van
 5. Breng de rechter- en de linkerhoek naar het centrum
 6. Breng het bovenste punt naar onder
 7. Plooi het servet in twee en maak het vast met een kleine naald

 

03/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Woningen Blavier op BATIBOUW 2013 – Persoonlijk advies & Optimismecheques!
Volgende artikel
Breng de lente in je keuken met deze lentekleuren