Doe Het Zelf

Paasbrunch: met deze tafelschikking maak jij indruk op je gasten!

Paasbrunch tafeldecoratie met roze konijnen poppetjes

Is het aan jou om die heerlijke paasbrunch te organiseren? Dan wil jij natuurlijk dat elk detail goed zit: de drank staat koud, de hapjes staan klaar, het huis is opgeruimd… Maar hoe zorg je voor een leuke en originele tafelschikking? Geen zorgen: dankzij deze concrete tips zijn je gasten zonder twijfel onder de indruk van je prachtige paastafel!

Een kleurrijk tafelkleed als basis

De tafel voor de paasbrunch is uiteraard heel kleurrijk: dat past helemaal in het paasthema. Beginnen doe je uiteraard bij het tafelkleed en de loper. Kies voor felle, vrolijke kleuren. Maar opgepast: combineer ook weer niet te veel kleuren. Onze tip? Combineer geel en groen of paars en roze met wit. Dat past mooi samen, is licht en zorgt niet voor een kakofonie. Ideaal!

Moet je tafelkleed effen zijn? Natuurlijk niet! Een leuk patroon met eitjes, bloemetjes of konijntjes is ook perfect mogelijk. Of zelfs simpelweg wat geometrische vormen, lijntjes en stipjes geeft ook een leuk extraatje!

Gedecoreerde tafel voor paasbrunch in groen en geel
Geel en groen zijn dé ideale paaskleuren!

Het bestek tot in de kleinste details goed

Een tafelkleed gekozen? Dan is het tijd om je borden en bestek klaar te zetten! Zet voor elke persoon al minstens één bord op tafel. Dat oogt niet alleen ordelijker, je tafel ziet er ook gewoon af uit. Bovendien zien je gasten zo dat je veel moeite hebt gestoken in de tafelschikking. Dat wordt ongetwijfeld geapprecieerd!

tafel gedekt voor paasbrunch, paasboom in het midden, slingers opgehangen
Zorg ervoor dat elke gast minstens één bord, een set bestek en een glas heeft.

Zorg er wel zeker voor dat je het bestek juist legt. Dat wil zeggen:

  • de vorken aan de linkerkant van het bord,
  • de messen en lepels (in die volgorde) langs rechts,
  • en het dessertlepeltje bovenaan met de steel naar rechts.

Maak jij een superdeluxe brunch en zorg jij voor meerdere gangen? Leg het bestek van het eerste gerecht aan de buitenkant en werk zo naar binnen.

servet rond roos ei
De tafel iets speelser maken? Dat doe je door een servet rond een eitje te vouwen: net een konijntje!

Het laatste dat je naast je tafellaken en servies dan nog écht nodig hebt? Servetten! Uiteraard kun je die simpelweg dubbelplooien en onder het bestek leggen, maar waarom zorg je niet voor die extra touch? Zo zijn er allerlei originele manieren om een servet kunt vouwen. Dat geeft de tafeldecoratie meteen een zekere elegantie. Bij jou zit werkelijk élk detail goed!

Decoreren in het thema van de paasbrunch

Zo, nu alle essentiële zaken op tafel liggen, is het tijd voor het leukste deel: decoreren! Hier kun je je pas écht uitleven. Uiteraard geldt: hoe vrolijker, hoe liever. Begin alvast met de kleurrijke paasboom in het midden van de tafel te zetten. Die trekt meteen alle aandacht! Is je boom wat te groot? Zet hem dan goed zichtbaar in een hoekje naast de tafel.

Konijn op roze stoel naast kleurrijke paasboom
Zet de paasboom goed zichtbaar voor de gasten!

Heb je je tijdens de paasvakantie al uitgeleefd en heb je je eigen paasdecoratie gemaakt? Zet die dan ook zeker op tafel: zo schep jij lekker op met je eigen creaties ;-). Zorg er wel voor dat je tafel niet té vol staat: selecteer alleen je beste stuks!

Andere leuke decoratie om over de tafel te strooien? Kleine kuikentjes, chocolade en/of gekleurde eitjes, wat pluimpjes… Leg die in op de loper in het midden over heel te tafel om alles mooi op te vullen.

Gekleurde eitjes op paastafel
Ook kleurrijke eitjes vrolijken de hele tafel op!

Paasbrunch betekent: overheerlijk buffet!

Je tafel is volledig gedecoreerd en ziet er prachtig uit: je gasten gaan ongetwijfeld onder de indruk zijn! Maar als je tafel al volledig vol staat, waar moet je al dat eten dan zetten? Daarvoor maak je een aparte buffettafel. Dat is niet alleen ordelijker, het is ook simpelweg gemakkelijker om al het eten neer te zetten. Bovendien is het tijdens de paasbrunch eenvoudiger om met elkaar te praten: mandjes vol broodjes hoeven immers niet heel de tijd heen en weer.

kleurrijke paastafel met bloemstuk in het midden

Enkele leuke tips voor de buffettafel? Werk ten eerste met hoogteverschillen. Gebruik bijvoorbeeld een etagère. Dat oogt niet alleen mooier, het is ook handiger om het eten te pakken. En jij hebt meteen ook wat minder plaats nodig op je aanrecht. Een andere tip: zorg voor kleine schrijfbordjes waar je met krijt opschrijft wat er in de mandjes en op de bordjes ligt. Net alsof je op hotel bent!

etagère in het midden van de tafel

PS: Vergeet zeker niet voor leuke achtergrondmuziek te zorgen! Zo zit de sfeer zeker goed.

20/04/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je donkere zolderkamer inrichten? Niet zonder de juiste verlichting!
Volgende artikel
Een hanglamp kiezen? Hierop moet je letten!