onkruidverbrander

Onkruid kan wél vergaan! Met onkruidverbrander dus …

Kankerverwekkend of niet, over onkruidverdelgers is al heel wat gezegd en geschreven. Maar om van hardnekkig onkruid af te geraken heb je geen giftige verdelgers nodig. Een onkruidverbrander blijft de beste manier én het is  nog eens een milieuvriendelijke oplossing ook. Zo ga je te werk.

Waarom onkruid verbranden?

Een uiterst vervelend klusje is het, onkruid uittrekken. Het is in de meeste gevallen ook dweilen met de kraan open. Het staat er als het ware meteen weer terug! Daarom is onkruid verbranden de ideale oplossing om je tuin piekfijn in orde te houden. Het branden vernietigt het onkruid tot in de kern, zodat er minder snel nieuwe kiemen ontstaan. Als je jonge onkruidplantjes in het voorjaar verbrandt, ben je er mogelijk zelfs het hele jaar van verlost.

Soorten onkruidverbranders

Onkruid tussen voegen of kiezeltjes van je terras, oprit of grindpad geeft je tuin een verwaarloosde indruk. Dan maar uitsteken met een mes? Zo tijdrovend! Als je een onkruidverbrander gebruikt, hoef je de vlam maar enkele seconden tegen het onkruid te houden. Er zijn twee soorten onkruidverbranders:

  • Onkruidverbranders op gas (butaan of propaan). Je hebt de keuze tussen branders met kleine of grote gasflessen.
  • Elektrische onkruidverbranders zijn iets duurder, maar wel ideaal als je geen zin hebt om met gasflessen in de weer te zijn. En vanzelfsprekend zijn ze ook net iets veiliger. Je hebt wel een verlengdraad nodig om bij alle plekjes te geraken.

 

Waar moet je op letten als je onkruid wilt verbranden?

  • Als je aan de slag gaat met een onkruidverbrander op gas, moet je er natuurlijk voor zorgen dat de planten rondom geen schade oplopen.
  • Hou ook rekening met houten omheiningen en ander brandbaar materiaal in je tuin. Een elektrische onkruidverbrander is alvast de veiligste optie. Zo’n verbrander werkt niet met een open vlam, maar met stroom. Opletten blijft wel de boodschap!
  • Om onkruid in je gazon te verwijderen, moet je nog voorzichtiger te werk gaan om schroeivlekken te voorkomen.

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.