Doe Het Zelf

Onderhoudsvrije stoffen: je zetel probleemloos proper houden

Onderhoudsvrije stoffen

Jij bent natuurlijk zelf de Meest Propere Persoon op de Planeet, maar je deelt het huis met een partner die een motorische storing krijgt zodra hij met een volle kop koffie de living moet doorkruisen, met kinderen die graag (letterlijk) buiten de lijntjes kleuren of met een huisdier dat lak heeft aan jouw regels en expres lijkt te wachten op regen om naar buiten te gaan – en twee minuten later met pootjes vol modder weer binnen te komen. Je woonkamer krijgt dan ook heel wat te verduren, en dan vooral de stoffen die je zo zorgvuldig uitkoos om het gezellig te maken. Toch hoeft een zetel niet per se een bonte verzameling vingerafdrukken te zijn … Dankzij deze onderhoudsvrije stoffen doorstaat je bankstel de wildste salonstormen.

Onderhoudsvriendelijke stof nummer één: leer

Leer is de perfecte optie voor gezinsruimtes zoals het salon. Een leren zetel ziet er niet alleen stijlvol uit, maar kun je ook makkelijk schoonhouden: vlekken veeg je gewoon weg met een vochtige doek. Je moet je natuurlijk wel neerleggen bij het occasionele krasje op je zetel, wanneer zoon- of dochterlief met schoenen aan in de zetel kruipt (die rits is dodelijk voor het leer) of de kat zich uitrekt en daarbij ‘vergeet’ om haar nageltjes op tijd terug in te trekken. Gelukkig is een verweerde leerlook helemaal in!

Onderhoudsvrije stoffen

Prints die plekken verdoezelen

Een effen witte zetel is vragen om problemen: het kleinste vlekje lijkt al snel gigantisch en zuigt vanuit alle hoeken van de kamer de aandacht naar zich toe. Donkere stoffen of stoffen met een print zijn een veel onderhoudsvriendelijkere keuze. Natuurlijk wil je niet dat je woonkamer een kakafonie van kleuren en motieven wordt, maar enkele strategisch geplaatste kussens met een toffe print maken al een wereld van verschil!

Onderhoudsvrije stoffen

Waterafstotende stoffen for the win

De tijd dat je de neiging had om je te verontschuldigen wanneer je je neerplantte op plastiekachtige waterafstotende stoffen (dat klagerige gekraak als je ging zitten!), ligt ver achter ons. Outdoor stoffen zijn qua gevoel nog amper te onderscheiden van hun typischere tegenhangers uit polyester en katoen, maar het verschil wordt wél duidelijk wanneer je kroost er een glas cola over uitgiet. Vlekken staan niet in het woordenboek van een waterafstotende stof, en daarom zijn ze de ideale partner voor jouw zetel.

Onderhoudsvrije stoffen

 

 

 

08/03/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
3 itinéraires de promenade à vous donner le vertige…
Volgende artikel
Start je verbouwing met deze 5 handige apps