Interieur - Badkamer

Praktische onderhoudstips: hoe het toilet schoonmaken?

Toilet reinigen

Als je er even over nadenkt, spendeer je best wat tijd op het toilet. Zelfs al ben je niet het type dat zich met een boekje installeert en het volgende half uur niet gestoord mag worden, dan nog zit je natuurlijk graag rustig en proper. Het toilet schoonmaken voert waarschijnlijk niemands favorietenlijstje aan, maar met deze tips ben je op vijf minuten klaar.

Het toilet schoonmaken: start!

De meningen over hoe vaak je je toilet moet schoonmaken, lopen nogal uiteen. Gezinnen met kleine kinderen pakken het kleinste kamertje best dagelijks aan, terwijl propere plassers waarschijnlijk volstaan met twee keer per week. Vermijd in ieder geval dat je wc een bacteriehaard wordt door hem regelmatig te poetsen.

De kern van de zaak? De toiletpot

Je begint met het doortrekken van je wc en het verwijderen van het toiletblokje. Spuit toiletreiniger onder de rand en schrob de pot grondig met je toiletborstel. Laat die borstel gerust in de pot steken terwijl je het poetsmiddel laat intrekken. Ondertussen kun je – met een proper doekje! – je wasbakje en kraan aanpakken. Vergeet ook de lichtknop en de klink niet, want hier voelen bacteriën zich heel snel thuis.

Het toilet schoonmaken

Van bril en deksel tot de vloer

Trek nog eens door voordat je je toiletborstel eruit haalt, zo wordt die meteen mee gespoeld. Maak de bril en het deksel schoon met allesreiniger. Gebruik wc-papier om die oppervlakken af te drogen en gooi dat daarna gewoon in de pot.

Nadat je de spoelknop, de buitenkant van de wc-pot en de tegels erachter hebt proper gemaakt met allesreiniger, richt je je aandacht op de rand van de wc. Zet de bril omhoog, spray de rand en wrijf hem droog met wc-papier. De laatste stap is de vloer, die je het best dweilt. Als je last hebt van kalkaanslag, keil je een ontkalkingstablet in de pot voor je de deur achter je dichttrekt. Makkelijk!

 

07/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Praktische onderhoudstips: de badkamerkraan reinigen
Volgende artikel
Le Creuset: koken met de enige echte klassieker