Doe Het Zelf

Mini-moestuin voor dummies

Iedereen kan aan de slag met een moestuin, zelfs als je geen grote tuin, geen groene vingers of tijd hebt… Met onze leuke tips creëer je je eigen moestuin in een mum van tijd!

Eigen moestuin aanleggen

Beslis waar je de moestuin wil plaatsen: in de keuken, op het balkon, op je terras… Daarna kies je een grote houten bak, een plantenbak, potten, laarzen of wijnkistjes. Je kan met andere woorden overal een moestuin in maken!

Moestuin voor dummies

Vul de gekozen bak, pot of laars met potgrond. Potgrond koop je eenvoudigweg in een tuincentrum of maak je zelf. Daarna hark je de grond fijn en maak je groeven in de potgrond. In deze groeven zaai je zo recht mogelijk de gekozen zaadjes. Druk nu de zaadjes aan met een hark en geef ze vluchtig wat water.

Tip: span een touwtje om extra echte lijnen te trekken & plaats een stokje met benaming van het zaad bij de verschillende rijen.

 

Moestuin aanleggen: wat kan ik nu nog zaaien?

Eigen groenten kweken is: gezond, lekker en goedkoop. Als je nu nog iets wil planten of zaaien raden we volgende groenten en kruiden aan:

  • Kropsla
  • Rucola
  • Radijsjes
  • Veldsla
  • Andijvie
  • Herfstspinazie
  • boerenkool

Zaadjes vind je in kleine pakjes bij de meeste tuincentra!

Eigen moestuin onderhouden

Om je moestuin te onderhouden heb je enkel een handschoffel of een hark nodig. Geef je zaadjes en plantjes wekelijks wat water en wied onkruid indien nodig. Als de groenten of kruiden ‘rijp’ zijn kan je ze oogsten! Helemaal niet zo moeilijk he, zo moestuinieren!

20/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Neem een kijkje in het appartement van Ted Mosby
Volgende artikel
9 Sets kruidenpotjes. Voor een pittige zomer!