Doe Het Zelf

Maak zelf een prikbord in de vorm van een bloempot!

Een prikbord dat als een stilleven aan de muur hangt, is praktisch, maar saai. Om het geheel op te fleuren bedachten wij een manier om een prikbord te maken in combinatie met een vaas of pennenhouder. Hier heb je het resultaat!

Benodigdheden:

  • Lege blikken
  • Verfspuitbus (kleur mag je zelf kiezen)
  • Rol kurk
  • Super sterke lijm
  • Een schaar
  • Een liniaal
  • Enkele naalden

In 7 stappen een prikbord in de vorm van een bloempot maken

Stap 1: Was de blikken zorgvuldig uit en verwijder de etiketten. Zorg dat de blikken netjes zuiver zijn en laat ze volledig drogen.

Stap 2: Geef zowel de buitenkant als de binnenkant van de verschillende blikken een kleurtje met de verfspuitbus. Het is best mogelijk dat je meerdere lagen verf moet aanbrengen. Laat de blikken opnieuw volledig drogen.

Stap 3: Rol de kurk uit en leg je blik tegen de onderkant van de rol. Markeer de bovenkant van het blik op de kurk en trek een lijn met je liniaal. Extra tip: maak de lengte dubbel zo lang, zo kan je de kurk twee keer rond het blik draaien. Dit maakt het bovendien eenvoudiger om er naalden in te stoppen.

Stap 4: Breng lijm aan op één uiteinde van de kurk en kleef dit tegen het blik. Begin nu te rollen, voeg onderweg meer lijm toe.

Stap 5: Breng op het einde van je kurk-strook nog eens lijm aan en prik de naalden in het kurk om het geheel samen te houden. Laat nu het geheel goed drogen!

Stap 6: Eens de lijm droog is, kan je bloemen, planten, pennen of andere leuke spullen in de potten stoppen. Ga je er bloemen of planten inzetten? Stop er dan een glas in dat net een beetje smaller is. Zo voorkom je waterlekken.

Stap 7: Prik leuke berichtjes op het kurk om je huisgenoten te verrassen!

Foto’s & inspiratie: Paper & Stitch

29/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Ondanks de crisis blijven jonge Belgen huizen kopen
Volgende artikel
Huurkoop woning: een huis kopen door te huren