Doe Het Zelf

Maak je eigen tuinsalon met paletten

We zijn niet allemaal in staat om meubels uit steigerhout te toveren. Maar hoeft dit? Zeker even tof qua look, een stuk goedkoper en een pak gemakkelijker te maken : Tuinmeubels uit paletten. Je kan hier natuurlijk zo ver in gaan als je wil, wij geven je alvast een duwtje in de rug.

Wat heb je nodig?

  • Houten paletten
  • Schroeven
  • Schuurpapier
  • Meubelschuim + stof
  • Speldjes
  • Lijm
  • Verf
  • 4 zwenkwielen
  • Werkhandschoenen

Hoe gaan we te werk?

Vooraleer je begint kun je best een paar stevige werkhandschoenen aantrekken. Paletten bestaan uit ruw hout en dat kan voor splinters zorgen. Kijk ook goed uit naar uitstekende spijkers of schroeven. Verwijder deze voor je begint. Je kan eventueel de ruwe zijden al wat bijschuren met schuurpapier.

 

Tuinzetels maken

De gamakkelijkste manier om tuinzetels te maken met paletten, is door ze simpelweg te stapelen. Je kan al heel wat bereiken door 2 of 3 paletten te stapelen, aan elkaar te bevestigen en er een reeks fijne kussens op te leggen. Maar we willen toch wat meer.

Stap 1: Stapel de paletten en bevestig ze aan elkaar met een koppelanker (verbindingsstuk). Zorg ervoor dat de palet met de beste planken bovenaan komt te liggen, want dit wordt het zitvlak.

Stap 2 : Bevestig een 4de palet verticaal tegen de 3 gestapelde paletten. Doe dit ook met koppelankers. Gebruik er voldoende, deze 4de palet is de rugsteun en zal heel wat te verduren krijgen.

Stap 3 : Snijd een stuk meubelschuim ter grootte van het zitvlak van de zetel. Neem de stof en trek die om het schuim heen. Bevestig de stof aan de onderkant het schuim met lijm of speldjes.

Stap 4 : Verf het geheel (behalve het kussen dan).

 

Tuin salontafel maken

Stap 1 : Leg de palet met de goed kant naar onder. Bevestig de 4 zwenkwielen op de onderkant van de palet.

Stap 2 : Verf de palet en werk eventueel af door er een glazen plaat op te leggen.

En nu genieten maar!

 

 

 

01/08/2013

Vragen en opmerkingen

FV
frank va n den broeck

wat zijn koppelankers en waar kan die vinden

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wooninspiratie: de IKEA catalogus komt tot leven
Volgende artikel
Moet een huurder een brandverzekering afsluiten?