Doe Het Zelf

5 onverwacht handige lifehacks met … aluminiumfolie

aluminiumfolie-tips

Ja, je verpakt je boterhammetjes erin. En ja, je maakt je vis ‘en papillote’ erin klaar. Maar aluminiumfolie is meer dan een handig item in de keuken. Wij zetten 5 essentiële lifehacks op een rij die jou ongetwijfeld binnen de minuut naar een stuk aluminiumfolie doen grijpen.

1.      Aluminiumfolie verwijdert roest

Zilverpoetsen op de traditionele manier hoeft niet meer. Gedaan met dat dure poetsproduct: jij gebruikt vanaf nu gewoon aluminiumfolie om je zilveren servies honderd procent proper en roestvrij te krijgen. Werkt ook op chroom!

2.      De oven in

Aluminiumfolie is niet alleen geschikt om vis in te wikkelen en klaar te maken in de oven. Je maakt het jezelf ook makkelijker om de oven schoon te maken, door de bodem te bedekken met een stuk aluminiumfolie. Zo vallen de aangebakken restjes eten op de folie en hoef je die na het bakken alleen maar weg te halen.

3.      Scherpe schaar

De truc om je botte schaar aan te scherpen? Knip ermee doorheen enkele laagjes aluminiumfolie.

Aluminiumfolie-tipsOntdek ook onze handige lifehacks voor op kantoor!

4.      Strijken met folie

Als je de onderkant van je strijkplank bedekt met een laagje aluminiumfolie, blijft de warmte beter behouden en strijk je bijgevolg makkelijker.

5.      Huisdieren een lesje leren

Kruipt je kat altijd op haar favoriete uiteinde van jouw sofa, maar heb je dat liever niet? Je kunt het haar afleren door dat plekje te bedekken met aluminiumfolie. De meeste huisdieren houden niet van het knisperende geluid en het onaangename gevoel dat dat oplevert.

 

11/01/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je interieur versterken met de juiste laminaatvloer
Volgende artikel
De voor- en nadelen van grote glaspartijen op een rij