Doe Het Zelf

Tips om de levensduur van de accu te verlengen

Meer en meer elektrische gereedschappen met draad zijn ook beschikbaar in een versie met accu. Het voornaamste voordeel is de hogere flexibiliteit. Je moet niet continu op zoek naar een stopcontact en kan ze werkelijk overal gebruiken. Een doorsnee accu gaat rond de twee à drie jaar mee. Door het slecht behandelen van de accu kan er vroegtijdige slijtage optreden. Om dit te voorkomen geven we enkele concrete onderhoudstips mee om de levensduur van je accu te verhogen.

Wat kan je doen om de levensduur van een accu te verhogen?

Om te voorkomen dat de accu van je gereedschap te snel zal afhaken, behandel je ze best op de correcte manier. Door middel van enkele concrete tips kan je de levensduur positief beïnvloeden. Geef bijgevolg de volgende punten de nodige aandacht en verleng het gebruik van je accu:

1. Bewaar een accu steeds op een droge en koele plaats. Te vochtige of warme plaatsen zijn nefast voor de levensduur van je accu.

2. Laat de accu tijdens de eerste oplaadbeurten voldoende opladen. Na 3 tot 4 keer volledig opladen bereikt de accu pas de volledige capaciteit.

3. Af en toe de accu helemaal ontladen en opnieuw opladen heeft een positieve invloed op de levensduur van je accu.

4. Zorg dat de contactpunten van de accu proper blijven. Kuis ze regelmatig af (droge doek) en bij hardnekkig vuil gebruik je best een harde borstel.

5. Wat de levensduur van een accu ook negatief beïnvloedt, is het helemaal leeg gebruiken. Is de accu bijna leeg? Laat ze dan even afkoelen en laadt ze dan pas terug op. Is de accu volledig opgeladen? Haal ze dan uit het stopcontact. Zo vermijd je overladingen (wat de levensduur ook negatief beïnvloedt).

 

23/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Polkadotjes in een chique interieur
Volgende artikel
Luxe voor trouwe viervoeters: design hondenmanden en kussens