Doe Het Zelf

Lenteschoonmaak? Zo maak je je badkamer weer spic & span

lenteschoonmaak

Dagelijks gebruiken je huisgenoten en jij de badkamer. Regelmatig blijven zeep- of tandpastaresten kleven in je bad of wastafel. Vertoont je douche ernstige kalkaanslag? Is het een hele tijd geleden dat je de haren uit het afvoerputje haalde? Zet die radio hard, haal die poetshandschoenen van onder het stof en kuisen maar: het is tijd voor de lenteschoonmaak van je badkamer!

5 tips voor de lenteschoonmaak van je badkamer

Met deze tips maak je je badkamer in een toptempo schoon. En wat nog beter is: zodra deze grondige lenteschoonmaak achter de rug is, geniet je lange tijd van je propere badkamer.

Ontkalken in 1-2-3

Je badkuip of wastafel kun je het makkelijkst ontkalken met azijn. Zelfs je douchekop kun je helemaal kalkvrij maken met dit goedkope middeltje. Leg de douchekop in een emmer met heet water en azijn. Even wachten… en alles blinkt weer als tevoren!

Badmat en douchegordijn wassen

Stop je douchemat en douchegordijn in de wasmachine. Voor het beste resultaat voeg je er een vaatwastablet aan toe. Het gordijn kun je meteen weer ophangen. Het matje laat je eerst goed drogen (bij voorkeur in de buitenlucht) vooraleer je het terug op z’n plaats legt.

Spiegels kuisen: nooit meer vloeken!

Sommige tips uit de oude doos zijn onverwoestbaar. Je moet het echt proberen: spiegels was je eerst met water en zeep, en wrijf je daarna droog met een oude krant. Genoeg van aangedampte spiegels? Dan moet je ze inwrijven met afwasmiddel!

Het meest gehate plekje van de badkamer: het doucheputje

Zeker als mensen met lang haar de douche gebruiken, kan het afvoerputje verstopt geraken. Geen zin in vieze handen? Plooi een eindje ijzerdraad tot een lus of haakje en vis alle haren eruit.

Het toilet: van stinken naar blinken

Om de toiletpot te schrobben, gebruik je het best ontkalker of bleekmiddel. Schuur met een oude tandenborstel ook de kleinste hoekjes en randjes. Spoel grondig. En last but not least: hang een geurblokje in het toilet. Zo houd je de toiletpot langer fris.

 

22/07/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kwalitatieve en flexibele muurparasols
Volgende artikel
O zo mooi! Deze tips maken je vintage badkamer helemaal áf